Hirdetés
Kezdőoldal Sporthírek sporthirek-motogp Rossi vs Katar: „Idegtép? az esti motorozás!”

Rossi vs Katar: „Idegtép? az esti motorozás!”

Hirdetés

Az els? „lámpás” nagydíj óta tudjuk, hogy Valentino Rossi nem kifejezetten rajong az esti motorozásért, illetve pontosabban csak a katari éjszakai grand prix-vel van baja. A Dottore szerint a sivatagban az esti hirtelen h?mérsékletcsökkenés hatására megnövekv? páratartalom szinte ellehetetleníti a gumiválasztást.

Valentino szerint a pára miatt nedvességi gócpontok alakulhatnak ki a pálya egyes részein, melyek, mondanunk sem kell, igencsak veszélyesek lehetnek a motorosok számára. A legutóbbi katari éjszakai teszt beigazolni látszódott Valentino teóriáját: Stoner, Hayden, Edwards, Spies, Simoncelli, Melandri, Kallio és Espargaró egy és ugyanazon kanyarban fektette fényes felére a vasat.

Sivatag + éjszaka = pára. Rossi szerint egy kifejezetten veszélyes kombináció.

„Az idegeimre megy az éjszakai motorozás!” – mondja Rossi, hozzátéve – „Fontos, hogy élvezetes legyen a televíziós közvetítés, de talán a motorosok testi épsége még ennél is fontosabb.” És mert megteheti, igényével azonnal meg is kereste a MotoGP Donját, Carmelo Ezpeletát. Rossi biztosította a médiát afel?l, hogy meg fog mozgatni minden követ annak érdekében, hogy egy korábbi id?pontban rajtoltassák el a versenyt a Losailon a jöv?ben.