EST. 2002

Royal Enfield KX Concept

A Polaris-szal együttműködve kifejlesztett 834 cm3-es V-Twin erőforrás, hajtja azt a Bobber koncepciót ami hamarosan akár gyártásba is kerülhet.

A Royal Enfield Milánóban az EICMA keretében mutatta meg legújabb, koncepcióját. Azok akik az Enfieldet már csak gyenge vagy kevésbé moderne gyártmányú motorokkal azonosítják, most megelepetésre számíthatnak. Az abszolult prémium kategóriának szánt típus a Triumph és a Harley piacára szeretne betörni, hozzá tesszük nem esélytelenül.

A Bobber a gyártó egyik régi motorjának átgondolt verziója, az eredeti KX egy 1140 cm3-es V-Twin által hajtott Bobber volt, melynek első darabjai 1936-ban hagyták el a gyártósort.

A KX Concept azonban teljes az új kihívásoknak megfelelően lett tervezve, LED alapú világítás, nagy 19 colos kerekek és radiális féknyergek. A futómű tökéletesen hozza a stílust és a kor hagyományait, ugyanakkor modern tulajdonságokkal rendelkezik. A luxus érzést nyújtó kidolgozást olyan különleges elemeknek köszönheti a motor, mint a mart kerekek, az egyszemélyes ülés vagy az alul vezetett Bobberekre jellemző kipufogó.

Árakról és várható érkezésről csak később lesz pontos információ, addig is gyönyörködjünk ebben a ritka arányos tervezésben és kivitelezésben.

ugrás fel