EST. 2002

Sebestyén Peti a Világbajnokságon, Görbe Soma Európa legkeményebb utánpótlás bajnokságában bizonyíthat a hétvégén!

zgalmakban gazdag napok következnek az motorsport kedvelői számára. A Supersport mezőnye visszatér Európába Sebestyén Petivel. A PTR Honda versenyzője jelenleg 10. a világbajnokságon, és célja, hogy ezt a pozíciót egészen év végéig megőrizze egyre javuló teljesítményével.

Sebestyen, Thai WorldSSP 2019

„Ezekben a napokban, Thaiföld és Aragónia között, folytattam az edzésprogramomat és végre motorozni is tudtam, hiszen jó idő volt otthon. A motorozás  segített fejleszteni bizonyos speciális területeket.  Az aragóniai pályát nagyon szeretem, van néhány gyors és trükkös kanyar, bízom benne, hogy jó eredményt tudunk elérni és a célom, hogy a világbajnoki tabellán a top 10-ben maradjak. A két tengerentúli futam után már jobban megértettem, hogyan kell dolgoznom a versenyhétvégén, hogy a futamon is versenyképes legyek. Nagyon fontos, hogy minél jobb eredményt tudjak elérni, mert szeretnék jó pozícióban maradni. Lehetséges, hogy furcsa hétvége lesz, mivel változatos időjárási körülmények várhatóak, de a legfontosabb, hogy nyugodt maradjak, és folytassuk a kemény munkát, amit már elkezdtünk a mérnökömmel, Andyvel, és a szerelőmmel, George-dzsal. Várom nagyon, hogy végre felüljek a Hondámra, és vizes körülmények között is kipróbáljam! Ez a két verseny egymás után, először Spanyolországban aztán rögtön utána Hollandiában, nagyon fontos lesz és fókuszáltnak kell maradnom, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból és a motorból is.”-mondta a Sport&Events Academy pilótája.

1000 km-re Petitől pedig Görbe Soma számára is megkezdődnek az idei kihívások a Bester Capital Dubai Junior Team csapatával, a CEV Repsol European Talent Cup bajnokságban. A 13 éves Soma 2019-ben óriási lehetőséget kapott, hogy a MotoGP-ben szereplő Motor3-as csapat utánpótlás alakulatában, a nagy csapattal azonos technikai stábbal versenyezhet.

Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a csapatfőnökömet múlt héten, a MotoGP közvetítés alatt, a dobogó legfelső fokán láthattam, hiszen a Moto3-as versenyzője, Masia megszerezte első világbajnoki győzelmét. A holt szezon alatt, életemben először, edzőtáborban is voltam profi körülmények között és rengeteget tanultam. Úgy érzem, a felkészülésem jó irányba halad, persze sokat kell még fejlődnöm, de nagyon-nagyon vártam, hogy végre elkezdődjön a szezon.”– összegezte gondolatait Görbe Soma.

Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítójának, április az egyik kedvenc hónapja: „Bár a világbajnokságban már lezajlott két forduló, így Petiért már megkezdtem az izgulást, az igazi versenyszezon mindig áprilisban kezdődik! Ebben az időszakban minden bajnokság elindul és büszkeséggel tölt el engem, hogy az Academy versenyzői nemzetközi szinten több fronton is képviselik Magyarországot. Peti számára továbbra is a TOP10 a kitűzött célunk mind a bajnokságban, mind a versenyek során. Aragon nem könnyű pálya, de korábban már szerepelt itt Peti és biztos vagyok benne, hogy a Hondával is gyorsan alkalmazkodik majd a körülményekhez. Soma esetében pedig nagy átalakulások történtek, hiszen tavaly a kis, saját, egyszerű, de nagyszerű  csapatunkkal teljesítettük a szezont, ami abszolút tanulóévnek számított. Idén már a Bester Capital Dubai színeiben profi körülmények között versenyezhet Soma, olyan csapatfőnökkel Josette személyében, aki a múlt héten Argentínában a VB futam győztes Moto3-as pilótája mellett állt a dobogón. Tehát Soma esetében is  jelentős fejlődésre számítunk. Az Academy pilótái mellet, múlt hétvégén a Kecskés testvérek is remekül szerepeltek és innen is gratulálnék Kecskés Bence Olasz bajnoki pre-moto3-as 8. helyezéséhez. Kérném a motorsport szeretőket, hogy nagyon drukkoljanak a srácoknak hétvégén!”

Sebestyén Peti mellet a Hector Barberával rajthoz álló magyar csapatnak a Team Tóthnak is szoríthatunk a Supersport futamon! És végül, de nem utolsó sorban,  a négy kerék kedvelői számára is nagy izgalmak várhatóak, hiszen Szabó Krisztián is megkezdi az RX világbajnoki szezont Abud Dhabiban!

A magyar versenyzőket a Spíler MotorsportHD műsorán lehet majd nyomon követni:

Április 6., szombat, Spíler1 TV:

Supersport kvalifikáció           11:40               ÉLŐ

RX Abu-Dhabi futam               16:00               ÉLŐ

Április 7., vasárnap, Spíler1 TV:

Supersport futam                   12:15

Április 11., csütörtök, Spíler1 TV:

ETC: Görbe Soma futama                   18:30

ugrás fel