Hirdetés
Kezdőoldal Sporthírek sporthirek-motogp Silverstone lesz a leg-leg

Silverstone lesz a leg-leg

Hirdetés

Az év végén leköszön Donington Park, öt évre Silrverstone veszi át a helyét a MotoGP naptárban. De, hogy alkalmas legyen a szigorú homologizásiós szabályoknak az aszfaltcsík, változtatások kellenek. Nem csak a biztonsági zónák, de a vonalvezetést is alapos ráncfelvarrásokon esik majd át.

Az Motorcycle News közölt egy érdekes cikket ezzel kapcsolatban. Az el?zetes szimulációk kimutatták, hogy ez lesz majd a GP-naptár leggyorsabb katlanja. 182 kmh/h-s átlagsebességet érhetnek majd el Rossiék a pálya újratervezett bels? részének köszönhet?en. Ezzel Phillip Island-nek mutatnak fricskát az angolok.

De nem csak a leggyorsabb, hanem a leghosszabb pályája cím is Silverstone nyakába vándorolhat. Ezzel pedig a malájoknak lesz okuk ráncolni homlokukat. Eddig ugyanis Sepang bitorolta a leghosszabb aszfaltcsík büszke címét. Az új Silrverstone 5.67 km hosszú lesz, Sepang ezzel szemben 5.54 km csupán.

Donington 1986 óta része a MotoGP vérkeringésének, számos izgalmas viadalt bonyolítottak le itt az évek során. Valentino Rossi például itt ünnepelhette els? királykategóriás gy?zelmét. Sokaknak hiányozni fog a technikás kanyarkombinációiról is híres Donington Park.

Silverstone-ban majd csak novemberben kezd?dnek meg a munkálatok.