EST. 2002

Sito Pons 25 év után otthagyja a vébét

Huszonöt esztend?nyi megszakítás nélküli világbajnoki részvétel után a Honda Pons csapatmenedzsere, a 250 köbcentis kategóriában egykor világbajnok katalán Sito Pons bejelentette, hogy nem indul el együttesével a 2006-os bajnokságban. Az eredend? ok a 2005 végén bekövetkezett Camel-Honda szakítás, vagy ahogyan a csapat sajtóközleményében áll, ‘a névadó szponzorral való boldog, három éves múltra visszatekint? kapcsolat felbomlása’. Pons tehát eddigi támogatója nélkül képtelen kiállítani a gárdát: harcában, hogy a MotoGP-ben maradhasson, a HRC és a Honda spanyolországi leányvállalata konkrétan segítette, mindhiába. A kommünikében köszönik mindenkinek a bizalmat, így Casey Stonernek és Carlos Checának is, akik Valenciában, majd Malajziában is teszteltek az együttes színeiben, még decemberben.

‘Nehéz volt meghozni a döntést a visszavonulásról, de szilárdan hisszük, hogy 2007-ben visszatérhetünk. Az eltelt 25 év a motiváció rá.’ A csapat olyan sportolókat nevelt ki vagy vett szárnyai alá, mint Max Biaggi, Alex Barros, Loris Capirossi, Troy Bayliss.

Sito Pons továbbra is az IRTA (a csapatok nemzetközi szövetsége) elnöke marad, többek közt részt vesz az IRTA és a Dorna Sports közti megállapodás megújításának munkájában is.

ugrás fel