EST. 2002

SM EB Körfez (TR)

Noha pénteken még a török határátkelés 6 órás tortúrája nyomta le Kiskökény harci kedvét, a nagyon gyors körfezi permanens pálya – 1750m, 410m off-roaddal – kihozta belőle az elszánt versenyzőt. Az EB a Török Motorsport Szövetség (TMF) rendezésében zajlott a supermoto és gyorsasági Balkán-bajnoksággal közös eseményként. A rangos verseny-kombináció közel 3000 nézőt csalt ki a tengerparti pálya szélére.

Útban a bajnoki cím felé

Kiskökény a szombati utolsó edzésen már az abszolút negyedik legjobb időt futotta az összevont SM450-SM250 mezőnyben, de két nagy vetélytársa, az olasz Peroni (Husqvarna) és a cseh Vodochodsky (TM) végig a nyakán voltak.

A kellemes napsütés vasárnap is kitartott. Kiskökény a kategóriájában mindkét futamot megnyerte. A kalandos első futamban a 450-es Hondát hajtó román Gagyi Péterrel meccselt az abszolút 6. helyért, a szintén SM450-ben induló csehek elől menekülve, míg Peroni a menet közben elszakadt lánca, Vodo pedig egy bukás miatt vesztette el esélyeit a magyar bajnok megszorítására. Peroni a második futamban el se indult, ezzel Kökényesi 49 pontra növelte előnyét a bajnokságban az olasz előtt.

Kiskökény a dobogó tetején

SM450-ben a lenyűgözően elegáns stílusban motorozó Beno Stern (SLO, Yamaha) verhetetlen volt. Átlag 2 mp-cel gyorsabb az egész mezőnynél, és ezzel a törökországi fordulóval már visszavonhatatlanul ő a 2006-os Európa-bajnok. Az összetett értékelésben Jernej Gomboc (SLO, Yamaha) lett a második, a bulgár Teodor Totev (KTM) pedig a harmadik. Az osztrák Malcolm Schneider (KTM) az első futamban elért második helyével felkerülhetett volna a dobogóra, de ez az álma a sikertelen második futammal meghiúsult. Tavaly a végelszámolásnál épphogy lecsúszott a harmadik bajnoki helyről, és úgy fest idén is az utolsó másodpercig kell harcolnia a bronzért.

A következő, egyben utolsó és mindent eldöntő Európa-bajnoki forduló november 4-5-én kerül megrendezésre Athénban a supermoto VB záróeseményével egybekötve. Az azt követő hétvégén fejeződik be a hazai bajnokság is, vagyis november 12-én, a nyirádi rallycross pályán.

Szöveg és fotók: Lukácsy Fanni

ugrás fel