EST. 2002

Stájer GP – a KTM ismét behúzott egy futamot

Érdemes megnézni az összefoglaló videót annak is, aki nem látta futamot. Minden percben történik valami és szó szerint az utolsó pillanatig nem lehet tudni ki lesz a befutó.

A rajtot az a Pol Espargaro kapta el, akinek egyáltalán nincs szerencséje idén. Folyamatosan történik valami a spanyol versenyzővel futamról futamra. Pedig a sebessége és a tudása is megvan, sőt most már a motorja is megfelelő az eredményhez. Ahogy a Suzuki is, amivel Mir már az első féktávon maga mögé utasította a KTM pilótáját. Sokáig nem örülhetett, mert az első körben jött Jack és előzött. Az ausztrál elképesztő évet produkál, folyamatosan számolni kell vele minden futamon.

A harmadik helyen Nakagami motorozott, aki a pletykák szerint megkapta MM technikai csomagját, mivel a spanyol szinte az egész idei évet kihagyja. Közben Dovi indult meg előre, Mir pedig visszavette a vezető pozíciót, és látványos előnyt épített fel. Az utolsó helyen motorozó Zarco megfutotta a legjobb köridőt.

Pedig az izgalmak csak most kezdődtek, Vinales 200 km/óránál, akció filmben illő ugrással szállt le motorjáról , mely fékhiba miatt védőfalba csapodott és kigyulladt. Így ezen a futamon is előkerült a piros zászló, és újra rajtoltatták a mezőnyt.

Az új rajtnál Mir volt a meghatározó, de Miller olyan tempóban motorozott utána, hogy pár kanyar alatt pozícióba került és átvette a vezetést. Espargaro ismét dobogós helyen motorozott, ahogy a futam első rajtjánál is. Nakagami azonban hátra csúszott, infók alapján rossz gumiválasztás okozta a visszaesést.

Miller továbbra is elöl, mögötte Mir, majd három KTM. Dovi újra megkezdte a félzárkózást, előzve Bindert, akinek csapattársa Pol, megfutotta a leggyorsabb kört. Egy évvel ezelőtt ki gondolta volna, hogy KTM trió lesz egy futam elején? Espargaro közben előzi Mirt és célba veszi Millert. A Yamaha teljesen elveszett ezen a futamon, Rossi kilencedik, míg Fabio a 13. helyen motorozik.

Pol Espargaro sikerrel támadja Millert, majd Oliveira is támadásba kezd, de azt sikeresen veri vissza Jack.  A futam végéig Jack és Pol kergeti egymást, az ausztrál vissza is előzi a spanyolt. A csatázásban azonban hibáznak, és Oliveira megszerzi élete első MotoGP győzelmét. Ezzel a KTM 5 versenyből 2 alkalommal győzedelmeskedett.

A sorrend végül Oliveira után, Miller, Espargaro , Mir és Dovi

A teljes eredménylistát a linken találjátok: itt

Nyitókép: twitter.com prtscreen

ugrás fel