EST. 2002

Stoner: „Marquez számára fenyegetést jelentettem a Hondánál”

Casey Stoner úgy gondolja, Marc Marquez valamiért fenyegetve érezte magát, amíg az ausztrál a Hondánák dolgozott. Célzott arra is, hogy talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy a HRC nem engedte, hogy helyettesítse a sérült Dani Pedrosát.

Miután 2012 végén hivatalosan visszavonult, Stoner tesztpilóta szerepben a Hondánál maradt, és végigkísértre Marquez 2013-as és 2014-es világbajnoki címének megszerzését.

Mikor Marquez Repsol Hondás csapattársa, Dani Pedrosa tavaly év elején kihagyni kényszerült három futamot, Stoner felajánlotta, hogy szívesen beugrik helyette, de a Honda Hiroshi Aoyamát választotta a feladatra.

Most, hogy a kétszeres MotoGP Világbajnok elhagyta a HRC-t és visszatért a Ducatihoz, nyíltabban beszél ezekr?l az eseményekr?l.

„A Hondánál csak alkalmi tesztel? voltam, nem használták ki a képességeimet. Szerettem a HRC-vel dolgozni, de szerintem Marquez és a csapata valahogy fenyeget?nek érezték a jelenlétemet, és nem értem, miért. Azért voltam ott, hogy teszteljek és segítsek’ – mondta Stoner a Motosprint magazinnak.

Casey Stoner Marc Marquez

„Nincs bennem semmilyen rossz érzés a Honda felé, nagyon tisztelem Shuhei Nakamotót (? a HRC vezérigazgató helyettese), a kapcsolatunk továbbra is jó.’

„Austinban úgy éreztem, készen állok (hogy helyettesítsem Pedrosát). Nakamoto azt mondta, sajnálja, és hogy a döntés az övé volt. De szerintem meggy?zték, hogy ne engedjen engem versenyezni.’

Stoner új állása a Ducatinál a márka nagykövete és tesztpilótája, aminek keretében több MotoGP teszten is részt vesz, és júliusban ott lesz a következ? World Ducati Weeken is.

ugrás fel