EST. 2002

A Suzuki szívesen biztosítana helyett Lorenzo számára

Elindult az új átigazolási pletyka, A Ducati csapatnál gyengén szereplő Lorenzót hírbe hozták a Suzukival. A japán gyártó elengedte Maverick Vinales-t és jó lenne a csapatba egy tapasztalt gyors versenyző. Ráadásul a Suzukiról a váltás jól ment Vinalesnek tehát elképzelhető, hogy a Yamahán szintén jól teljesítő Lorenzo gyorsan tudna alkalmazkodni.

A csapatnál Alex Rins helye stabil de Iannone teljesítményével nem elégedettek a gyárnál. A tavalyi évben motivációs gondokkal küzdött az olasz versenyző de idén sem hozza a tőle elvárt teljesítményt.

Lorenzo viszont jó választás lehetne, a csapat szerint a GSX-RR illene Lorenzo vezetési stílusához és tény, hogy a motor rengeteget fejlődött az elmúlt évben. A Ducatinál jelenleg élő szerződése van a spanyolnak de a következő hosszabbításnál csökkentenék a fizetését.

Sokak szerint nem a pénz a fő probléma, sokkal inkább a sikertelenség, Lorenzo és Ducati eddig nem találták a közös hangot. Most mindenki a szezonra koncentrál de ha 3-4 verseny alatt nem lesz látványos változás elképzelhető, hogy mindkét fél inkább a változás mellett dönt.

ugrás fel