EST. 2002

Suzuki Virus 1000

A Virus 1000 egy meztelen változata a japán gyártó csúcsmodelljének, a svájci importőr és kereskedő Freiburgban építi vagy inkább csupaszítja a gixxereket.

2011-ben a Moto Virus főnöke Dominique Grangier és a Suzuki Svájc összefogásából jött létre, az 1000-es sportmodell alapjaira épülő csúcs naked.

Egy motor ami biztosan nem jön szembe az utcán

A bontás persze átépítést is jelent, a kormányt riser Motacc Superbike-ra cserélték, ahogy a kormánybefogók is módosultak. A csupasz motorokhoz nem jók az idomos verziók hűtői, így azon is változtatni kellett, ha pedig már változott a hűtő akkor új oldalidom is készült a takarásra.

Felkerült még egy fejidom és egy Akrapovic karbon dob, csak a hangzás és a látvány miatt. Mert hát ugye lóerőből már így is van elég. A blokkhoz ugyanis nem nyúltak, maradt a szerényke 202 lóerő teljesítmény és a 118 Nm-es nyomaték.

A felfüggesztés ( Showa ) és a fékrendzer ( Brembo ) változatlanul vészelte át a vetkőztetést. Összességében tehát, ha valaki úgy dönt, hogy egy végtelen erős csupasz motorra szavaz vásárláskor, már csak a svájci utat kell megterveznie. Az utazás nélkülözhetetlenen mivel a Virust csak a svájci piacon értékesítik, megközelítőleg 19300 eurós áron.

ugrás fel