EST. 2002

Sway: háromkerek? villanyrobogó Kaliforniából

A kaliforniai Sway Motorsports bemutatott egy igen érdekes, sportos beállítódású, háromkerek? elektromos robogót, amit jópár éve érlelnek már. A modellt Joe Wilcox és csapata szabadidejében fejleszti, ? maga egyébként játékokat tervez – és végülis ez a projekt is tekinthet? annak, bár nyilván beletette azt a tapasztalatát is, amit a NASÁ-nál szerzett korábban, merthogy az ?rügynökségnél volt formatervez?.

A szóban forgó járm? 104 kilót nyom és egy 60V/20 Ah lítium-vas-foszfát akkumulátor tárolja a hajtásához elengedhetetlen energiát. Hogy inkább játékszer, semmint igazán komolyan vehet? modell a Sway, a hatótávolsága mutatja: mindössze 16 km tehet? meg egy töltéssel, ami roppant gyenge teljesítmény. Cserébe viszont agilis és stabil, alacsony tömegközépponttal rendelkez? mini-trike ez. A tervez? már fogadkozik, hogy a béta-verzió 60 Ah-s akksit kap, amivel mintegy 50 km-re n? a hatósugár – még mindig nem egy világrenget? távolság, de városi pendlizésre már alkalmassá teszi a robeszt.

A telepek egy 3500 Wattos hub-motort hajtanak meg, ami a hátsó kerékhez került – öner?b?l 64 km/órás legnagyobb sebességet képes elérni a Sway, melynek méretei 1,32 m hosszban, 0,89 m szélességben és 1,02 m magasságban. Kerekei 10′-esek, fénytestei pedig ledes technológiát alkalmaznak.

ugrás fel