EST. 2002

Tamada nem indul Sanghajban

A szerdai napon Makoto Tamada kezét megm?tötték Yokohamában, a beavatkozást Kawasaki doktor végezte. Az orvos szerint két-három hét kelleni fog a teljes felépüléshez, addig is terápiát és pihenést javasolnak a japán pilótának – versenyzést semmiképpen. Így Tamada nem lesz ott a hétvégi Kínai Nagydíjon.

A Konica Minolta Honda színeit Jurgen Van den Goorbergh, a Supersport holland veteránja képviseli a debütáló sanghaji ringen. Vd Goorbergh motorozott korábban a gyorsasági világbajnokságban, nem is keveset: 1997 és 2002 között. Az 500 köbcentis (akkori király-) kategóriában 2002-ben indult Honda NSR 500-zal. A cél a pontszerzés az évad egyik leggyorsabbnak ígérkez? pályáján.

Luca Montiron csapatf?nök fájlalta, hogy Tamada kénytelen távol maradni a futamtól, mert tudja, mennyire sokat vár pilótája ett?l a szezontól. „Nagyon szeretett volna itt lenni Kínában, most azonban minden erejével a felépülésére kell összpontosítania. Jurgen tapasztalatára építhetünk, nem véletlen, hogy ?t választottuk a beugrásra.”

Tamada maga elmondta, hogy Le Mans-ban már mindenképpen szeretne a csapat rendelkezésére állni, és sok szerencsét kívánt Van den Goorbergh-nek. „Mindent megpróbáltam, hogy ott lehessek a kínai versenyen, de túl nagyok a fájdalmaim. Remélem, minél hamarabb rendbejövök.”

A holland el sem hitte, hogy még egyszer pályára léphet királykategóriás nagydíjon. „Négy órányi id?m lesz, hogy hozzászokjak a motorhoz. Az 500cc-ból és a Supersportból azt hiszem, van annyi rutinom, hogy jó eredményt érjek el az RC211V-vel. Aztán meglátjuk.”

ugrás fel