EST. 2002

Tarform

Mára annyi startup van az elektromos motorok piacan, hogy lassan külön adatbázist kéne vezetni róluk, hogy képben maradjunk. Az elmúlt kb. két évben elektromos motorok tömegeit leplezték le szerte a világon, tették ezt sokszor olyan cégek akik létezéséről legtöbbünk nem is tudott. Még rosszabb, hogy ezen modellek nagy része azóta is a tervező asztalon dekkol jól érzékeltetve mennyire rizikós ez az iparág.

Az aktuális sztár a villanybringa koncepciók listáján a Tarform. Ugyan ezt a nevet viselő műhely építi és a terveit egy New Yorki vállalkozó, bizonyos Taras Kravtchuok készítette.

Tőle tudjuk, hogy a motor egy “klasszikus forma a jövőből”, részben 3D nyomtatott elemekből amik nem igazán láthatóak mert az egész inkább egy tömör blokként hat két kerékre állítva.

“A klasszikus formát újítjuk meg, egyesítve a modern technológiával, új vezetési élményt alkotva” – mondja Kravtchouk a projekt történetét bemutató videóban, “Ez egy elektromos jármű ami megtestesíti a mesterségbeli tudás, az előrehaladott gyártás és a tiszta technológia szellemét.”

A szép szavak mellé a gyártó 145 km-es hatótávolságot ígér, 4 óra alatti feltőltési idővel, 18 000 dolláros árral (durván 5 millió forint) és 2019-es átvétellel. Továbbá “mesterséges intelligenciát” aminek köszönhetően a motor figyeli és értelmezi a környezetét, így ha kell képes jelezni a potenciális veszélyforrásokat, például egy túl közel került jármüvet mogöttunk.

Az elővételre jelentkezők a motorra kerülő anyagokat is variálhatják, akár csak a motor hangját és választhatnak különböző vezetési opciók közül, jelentsen bármit is ez. Ha nagyon elkapott minket a szárnyas fejvadász flesh, mehetünk a 28 000 dolláros gyűjtőknek szánt modellre, kézzel készítve egyenesen Brooklynból.

ugrás fel