EST. 2002

Tesla Model M by Jans Slapins

Emlékeztek a tavaly novemberi hoaxra, a videóra, amiben a Tesla állítólagos Model M-je volt látható? Hamar kiderült, hogy semmi köze a valósághoz. Rossz hír, hogy tudomásunk szerint az elektromos autógyártó egyel?re nem tervez látogatást a kétkerek? piacra, vagyis a következ? képeken látható Model M is puszta elképzelés, a londoni tervez?, Jans Slapins fantáziájának szüleménye.

Jans terveiben szereti feszegetni a megvalósíthatóság határait, és bár nem valószín?, hogy Model M-je valaha is gyártásba kerül, munkája nagy élményt jelent rajongóknak, tervez?knek, mérnököknek.

A Model M-et egy 150 kW-os elektromos motor hajtja, ami négyféle üzemmódban használható: Race, Cruise, Standard és Eco. Lítium-ionos akkumulátorai olyan alacsonyra kerültek, amennyire csak lehetséges, hogy a súlypont is a lehet? legalacsonyabban legyen. A tank helyén vízmentes csomagtartó kapott helyet, amibe befér egy hátizsák vagy egy zárt sisak. A kerekei karbonból készültek, elöl fordított teleszkópokat, hátul monoshock lengéscsillapítót kapott.

Részleteiben leny?göz?en aprólékos, de összességében szokatlanul robosztus benyomást kelt a Tesla Model M, de hát elektromos, és a koncepció lényege a gondolatébresztés, a látvány a fantáziánkat pedig pont kellemesen stimulálja.

Tesla Model M by Jans Slapins

Tesla Model M by Jans Slapins

Tesla Model M by Jans Slapins

Tesla Model M by Jans Slapins

Fotó: jans-shlapins.blogspot.co.uk

ugrás fel