EST. 2002

TT Zero: John McGuinness a Mugen nyergében

A Mugen pár hete jelentette be hivatalosan, nevez a TT Zero 2012-es kiírására, méghozzá egy teljesen új elektromos motorkerékpárral. Bár a tuningcég ezer és egy szállal köt?dik a Hondához, de a gyár továbbra sem jelenik meg formálisan a projektben.

Az együttm?ködés újabb fokozata, hogy a Mugen Shinden nev?, elkészült és ünnepélyesen leleplezett versenymotort hamarosan Suzukában tesztelik – a Man szigeten pedig nem más áll oda a géppel, mint a jó öreg John McGuinness, hogy felvegye a versenyt a Lightning, a Mission Motort és a MotoCzysz alkotta konkurenciával. Ezt Shin Nagaosa, az Mugen elnöke.

McGuinness korábban már elárulta, hogy érdekelné a TT Zero, f?leg miután látta Michael Ruttert és Mark Millert is éppen nem elérni a 100 mérföldes óránkénti átlagsebességet (161 km/ó) a szigeten. 

Magát McGuinnesst szül?városa futballpályája mellett tudták mikrofonvégre kapni. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy a Morecambe FC aznap mit játszott, az viszont kiderült, hogy John háromnapos tesztsorozatra vonul a Shindennel. ‘Isten elektromossága’, nagyjából ezt jelenti a shinden japán nyelven – az els? kihívást is megfogalmazta lovasa az ominózus futballdélutánon: száz mérföld feletti átlagsebesség a Man szigeten – ami elektromos hajtású motorral eleddig senkinek nem sikerült.

ugrás fel