Hirdetés
Kezdőoldal Bemutató Tuono V4 1100 Factory 2019

Tuono V4 1100 Factory 2019

Hirdetés

Elektronikus felfüggesztést kap az Aprilia csupasza, amit az Öhlinse gyüttműködés keretében fejlesztett ki, az olasz gyártó.

Bár az erőforrás és más kiegészítők nem változnak a 2019-es modellen, aki ebben a típusban gondolkodik mindenképpen várja meg a jövő évet.

Az új Smart EC 2.0 félig aktív felfüggesztési rendszere lehetővé teszi a villák és a lengéscsillapító kalibrálást, testreszabhatóságát. Két mód közül választhatunk: félautomata és kézi üzemmód, mindkettő a kormányról gombokon keresztül választható. A félig aktív üzemmódban a felfüggesztések munkáját a Smart EC 2.0 rendszer kezeli egy algoritmuson keresztül ami valós időben dolgozza fel a jármű adatait. Ennek köszönhetően a Tuono V4 1100 Factory felfüggesztései azonnal beállítják a hidraulikus kalibrációjukat z útvonal típusára és a vezetési stílusra.

A kézi üzemmódban 3 előre beállított mód közül választhatunk. Mind a félig aktív, mind a kézi üzemmódban a rendszer engedi, hogy a vezető a saját stílusához hangolja a felfüggesztéseket. A még pontosabb kalibráláshoz gombokat helyeztek el a kormányon.

Ha ez eddig nem nyűgözött volna le mindenkit akkor itt az igazi csemege, az Öhlins kormánygátlóját is elektronikusan kezeli a Smart EC 2.0, ami ráadásul az OBTi interfésznek köszönhetően egy 4.3” színes TFT kijelzőn testre is szabható.

A színek és a két modell változat maradt a Tuono kínálatában jövőre is.