EST. 2002

TVS Zeppelin Cruiser koncepció

A motorgyártás egyik problémája, hogy a kis köbcentis motorok esetében gyakran hiányoznak azok az alkatrészek amiért a tulajdonos hosszú időn keresztül is megtartana egy ilyen motort, pedig városi közlekedésre egy 220 cm3-es erőforrás bőven elegendő. Ezt a koncepciót valósították meg a TVS mérnökei és mutatták be indáiban az „Auto Expo 2018„ kiállításon a Zeppelin modellt.

A motor még csak koncepció formájában létezik, így sok információval nem rendelkezünk és ami kiderült az sem biztos, hogy egy sorozatgyártás esetén megmaradna a motor tulajdonságai között. Az egyhengeres erőforrás 20 lóerő körül teljesít amihez csatlakozik egy indítást segítő 1200W regeneratív segédmotor egy 48V Li-ON akkumulátorral. A motor szíj hajtású és 168 kg össztömegű.

Az integrált indító generátor e-boost opcióval rendelkezik ami lehetővé teszi a motor gyorsabb indítását. Valószínűleg ez a rendszer megegyezik a Maruti SHVS hibrid rendszerével de csökkentett verzióban.

A Zeppelin integrált HD kamerát is rejt magában és Bio-Key indítórendszert ,bár erről tényleg semmi értelmezhetőt nem találtunk. Ami viszont fontos és értékes információ, hogy ABS rendszert kapott a motor és a design nagyon ígéretes.

Szinte kizárt, hogy találkozzunk vele hazánkban de mint koncepció jó irány lehet, hogy a motorgyártók ráébredjenek van átmenet az elektromos a benzin motorok között. Szerintünk egy hatékony és igényes városi motorcsaládot hibrid eszközként komoly számban lehetne értékesíteni az EU városaiban.

ugrás fel