EST. 2002

Új CVO™ Street Glide® és CVO™ Road Glide® modellek

 A Harley-Davidson tovább emeli a motorozás élményét két évközben bemutatott 2023-as egyedi gyártású Custom Vehicle Operations™ (CVO™) modellel.

Az új CVO™ Street Glide® és CVO™ Road Glide® modellek fejlett technológiát, tökeletesített vezetési élményt és dinamikus teljesítményt adnak az új és erős Milwaukee-Eight® VVT 121 blokknak köszönhetően. Az exkluzív és teljesen megújult vizuális megjelenés tökéletesen beleillik a Harley-Davidson® Grand American Touring modellei közé.

“Az új CVO™ Street Glide® és CVO™ Road Glide® modellekkel az a célunk, hogy az egész Grand American Touring családot új szintre emeljük.” mondta Jochen Zeitz, a Harley-Davidson elnöke és vezérigazgatója. “Ezek a modellek új alapokra helyezik a Harley-Davidson teljesítményét, technológiáját és stílusát, bemutatva a világ legvonzóbb motorkerékpár-márkájának újabb mérföldkövét.”

Ikonikus külső, újragondolva 

Az új CVO™ Street Glide® és CVO™ Road Glide® modellek a megújult külsővel valóban megváltoztatják az eddigi szokásos Harley-Davidson® Grand American Touring motorok megjelenését. Mindkét modell a fejidomba integrált szelőzőt és LED-es világító csíkot kapott, beépített irányjelzővel. További design elemek a keskenyített első sárvédő, új 6-gallonos (22.7 liter) üzemanyagtartály jellegzetes bemélyesztéssel, és az új oldaldobozok háromdimenziós fényezése, ami harmonizál a fejidom- és a tank grafikával. Az új öntött kerekek merész külsőt idéznek a fekete, mart öntött alumínium felnivel és a fűzött küllőkkel. Mindkét modell két mesterien részletes fényezéssel és lakkozással rendelhető.

Csúcsteljesítmény

Az új 121-inches V-Twin Milwaukee-Eight® VVT 121 blokk új mércét állít fel a Harley-Davidson® Touring motorokban elérhető gyári nyomaték és lökettérfogat tekintetében, optimalizált folyadékhűtéses hengerfejekkel, új hűtőrendszerrel, változó szelepvezérléssel (VVT), új szívócsonkkal és kipufogórendszerrel. Minden eleme a CVO™ Street Glide® és a CVO™ Road Glide® modellnek úgy lett megtervezve, hogy semmi ne menjen a teljesítmény és a kényelem rovására. A száraz tömeget sikerült lecsökkenteni az előző modellhez képest, a CVO™ Street Glide® esetében 14kg-mal míg a CVO™ Road Glide®-nál 15kg-mal. A régebbi CVO™ modellekhez képest, a magabiztos kanyarodásért és a még kifinomult vezethetőségért elől-hátul a SHOWA rugóstagok felelnek, hátul például 41%-al nagyobb rugóúttal. A prémium Brembo™ fékrendszer kiváló fékhatást biztosít a magabiztosabb vezetéshez.

A CVO™ Street Glide® és CVO™ Road Glide® modelleken először most vezetjük be az állítható vezetési módokat – utcai, sport és eső – amik mind a leadott teljesítményt, a fékerőt, a kanyarodási blokkolásgátlót ( C-ABS) és a kanyarodási kipörgésgátló rendszert (C-TCS) együttesen állítják a megadott értékeknek megfelelően.

Az aerodinamikát és a hőkomfortot a teljesen új, „lebegő” szélvédővel szerelt fejidom, valamint az állítható légterelő szárnyak biztosítják. A szélcsatorna tesztek során a sisakrázkodás átlagosan 60%-al csökkent a 2022-es modellekhez képest. Az új motorhűtési rendszer pedig tovább javítja a motoros hőkomfortját a korábbi CVO modellekhez képest.

Teljesen új fejegység, Skyline™ OS

A CVO™ Street Glide® és CVO™ Road Glide® modellek az új Skyline™ OS által működtetett infotainment-rendszer teljesen új változatát vezetik be. A 12,3 hüvelykes TFT színes érintőképernyő váltja fel az összes analóg műszert és a legtöbb kapcsolót. Ez a prémium kategóriás kijelző három különböző stílussal testre szabható, és kompatibilis az Apple és Android eszközökkel. A Wi-Fi kapcsolat lehetővé teszi a vezeték nélküli csatlakozást a vezető eszközéhez, a rendszerbe pedig Bluetooth® vevőegységet építettek a vezeték nélküli fejhallgatókhoz. Mindkét modell kibővített médiatároló rekeszekkel és USB-C csatlakozási ponttal rendelkezik. A prémium, nagy teljesítményű Harley-Davidson® Audio Rockford Fosgate® Stage II négy hangszórós audiorendszer egy új, 500 wattos RMS erősítővel működik.

A CVO™ Street Glide® és a CVO™ Road Glide® modellek bemutatásra kerülnek a nagyközönség számára a 2023.június 22-25. között Budapesten tartandó Harley-Davidson 120. évfordulós jubileumi fesztiválján, illetve a a Harley-Davidson Homecoming™ fesztiválon, amely 2023. július 13-16. között kerül megrendezésre, Milwaukee-ban, Észak-Amerikában. Mindkét modell augusztustól tekinthető meg a hivatalos Harley-Davidson® kereskedésekben.

A két modell javasolt kiskereskedelmi árai €-ban értendőek és a helyi ÁFA tartalmat, illetve további hatósági költségeket nem tartalmazzák:

CVO Street Glide FLHXSE LV1 FLHXSELV1 37,982
CVO Street Glide FLHXSE Gunslinger FLHXSEGunslinger 43,982
CVO Road Glide FLTRXSE LV1 FLTRXSELV1 37,982
CVO Road Glide FLTRXSE Gunslinger FLTRXSEGunslinger 43,982

Forrás: Harley-Davidson

ugrás fel