EST. 2002

Új maxicrossover DVT technológiával?

Azt már ezerszer elmondtuk, hogy a Ducati az Audival közösen komolyan megreformálhatja a motorok palettáját. Az új modellek folyamatosan érkeznek, és azon kívül, hogy gyártástechnológiai szempontból is magasabb szintre sikerült emelni a termelést, a modellkínálat is nagyban szélesedett. Elég csak az új Scramblerre gondolni, ami egészen biztosan átírja a jöv? évi motoreladást a saját szegmensében.

Elérkezett az id?, hogy a német gyáróriás technológiát is átadjon a Ducatinak. Az Audi változó szelepvezérlési rendszere DVT (Ducati Variable Timing) néven fog bemutatkozni hamarosan. A piaci pletykák szerint az 1299 er?forrását már ezzel szerelik és mutatják be Milánóban. A technológia elterjedése egyenletesebb, és nagyobb teljesítményt ígér alacsonyabb fogyasztás mellett. 

Egy másik hipotézis szerint a Ducati egy új modellel készül, ami a KTM Super Adventure és a BMW R1200 GS piacát támadná. Biztos információk október 15-t?l a hivatalos bemutatón, de addig is jó tudni, hogy élez?dik a harc a vásárlók kegyeiért.

ugrás fel