EST. 2002

Új Speed Triple 1200 RS

Hinckley bemutatta az új huligánt, a motort mely évről évre egyre több naked rajongó szívét ejti rabul világszerte. A lökettérfogat 1160 cm-re nő, míg a teljesítmény 30 lóerővel és 8 Nm több mint az előd esetében. Ami talán még ennél is izgalmasabb, hogy az Euro5 normáknak is eleget tevő verzió 10 kilogrammal könnyebb tömeggel mérlegel.

Teljesen átdolgozták a vázat, minek köszönhetően a motor könnyebben, pontosabban és érzékenyebben irányítható. A tömege egész egyszerűen elképesztő 198 kg, ami az első hivatalos adat 200 kg alatt a tipusnál. Önmagában csak az alumínium váz 17 %-kal könnyebb mint az elődje.

Nem csak a súly de a tömegközéppont is változott, mely előre és lefelé tolódott. A kormány 13 mm-rel lett szélesebb, ez nagyban hozzájárul a jobb irányíthatósághoz. Tovább optimalizálták az ergonómiát, áthelyezték a lábtartókat, ami segíti a motor irányítását de nem veszélyezteti hasmagasságot. A kényelem jegyében újratervezték a nyerget, az (ülésmagasság 830 mm)

A futómű teljesen állítható Öhlins egységekből épül fel, a melyeket úgy állították be, hogy pálya körülmények között is támogassák a sportos vezetést. Elöl USD Öhlins NIX 30 vvilla, hátul TTX36 monosokk található.

A fékrendszer továbbra is a csúcskategóriás Brembo Monoblock, radiális rögzítéssel. A Stylema féknyergek dupla 320 mm-es tárcsákkal lettek kombinálva. A főfékhenger az állítható Brembo MCS rendszer használja. A gyári gumiabroncsok a Metzeler Racetec RR, ezen kivűl a Diablo Supercorsa SC2 a hivatalosan ajánlott pályagumi.

Az 5 hüvelykes TFT kijelzőnél két téma közül választhatunk. Olyan extra funkciókat találunk benne, mint a köridőmérő.

Alapfelszereltség:

Connectivity System

Shift Assis (mely az előző generációhoz képest újra pozíciónál köszönhetően az új érzékelőknek)

Kanyar ABS ( Road és Track móddal)

Cornering Traction Control ( elősegíti a biztonságos kigyorsítást a kanyarokból)

5 testreszabható vezetési mód

Teljes LED világítás

Kulcs nélküli indítás

A design módosítások érintették a fényszórókat, fejidomot, farokidomot, tankot, kipufogót, vázat és még sorolhatnánk.

ugrás fel