EST. 2002

Vége a GSX-R Kupának 2007-ben

A Hungaroringen az Alpok Adria Bajnokság betétfutamaként rendezték az év, két utolsó GSX-R Kupa futamát. A Hungaroring Motorsport Iskola nagy örömére népes mezôny gyûlt össze, hiszen 20 pilóta nevezett, Magyarország legnépszerûbb márkakupájára. A mezônyben ismét voltak külföldi versenyzôk, hiszen Andrea Vidale mellett tiszteletét tette Jon Pearson, a brit Superbike Magazin egyik szerkesztôje. A nemzetközi kupasorozat ennek megfelelôen ismét izgalmas futamokat tartogatott a hungaroringi publikumnak.

A versenyzôk, szokásukhoz híven, már a pénteki edzés elôtt megkezdték az egymás ellen irányuló szurkálódást. A Team Suzuki által biztosított sátorban remek hangulat fogadta a meghívott vendégeket. A figyelem azonban a pénteki napon a kvalifikációs tréningekre irányult, hiszen a rajtpozíciók sorsa a két 30 perces idômérô edzésen dôlt el.

A délelôtti elsô megmérettetésen a profiknál induló, toronymagasan esélyes Suzuki Hollós által támogatott, Magda Attila 2.01.820-as idejénél senki nem tudott jobb idôt motorozni, tehát a pole pozíció sorsa eldôlni látszott. A második legjobb idôt Székely Zsolt a Superpole- Mindenmotor pilótája motorozta, ôt Dudás Péter követte, akit a Magyar Suzuki ZRT elsô alkalommal nevezett a kupára.
Az amatôröknél Szabó Gábor, szintén Suzuki Hollós pilóta, bizonyult a leggyorsabbnak. A második köridô a Superbike Magazin és a Black Motors támogatottja, Szabó Henrik nevéhez fûzôdik. Nagy meglepetésre a harmadik köridôt, csuklósérülése ellenére Kurta János, a Rodeo Ride 34 pilótája motorozta.

A második edzésen hatalmas harc folyt a végleges rajtsorrendért. A versengés szerencsére nem hozott magával bukásokat. A profi kategóriában ismét Magda Attila volt a leggyorsabb, több mint egy másodperccel megjavította idejét. Dudás Péter aki ezzel a versennyel tért vissza ismét a Suzukihoz, sem bízta a véletlenre, és mindent beleadva javított idején, ezzel a 2. rajtkockáról várhatta a futamot. Székely Zsolt sajnos rontott így ô egy hellyel hátrébb csúszott.
Az amatôröknél a Szabó Gábor megtartotta a pole pozíciót, ôt a csuklóoperációjából felépült Erste Leasing Motoros Akadémia pilótája, Bognár János követte, aki az edzés utolsó körében, a legjobb köridejét motorozta (2.04.003). Szabó Henrik nem tudott javítani délelôtti idején így visszacsúszott a 3. rajtrácsra.

A szombati futam az elejétôl a végéig tartogatott történéseket. A bokszutca megnyitását követôen Kurta János nem vette figyelembe, hogy a GSX-R új gumikat kapott, így az elsô kanyarban annak rendje és módja szerint kicsúszott alóla a motor. Jani azonban szerencsés volt, hiszen a gép nem tört össze, így folytatni tudta a versenyt, amit tulajdonképpen még el sem kezdett. A GSX-R Kupa kiírása szerint a versenyzôk a rajt elôtt két bemelegítô kört mennek, mivel a gumimelegítô használata nem megengedett. A rajtig már több baj nem történt. A rajt azonban nem volt zökkenômentes, hiszen Markó Zoltán, aki elôször indult a Kupában hibázott, és a „megbokrosodott” motorját pont Molnár Ágnes elé dobta, aminek köszönhetôen a Form-Art Plasztikai Sebészet pilótája is hatalmasat bukott. Szerencsére kisebb nagyobb zúzódásokkal megúszták a szerencsétlen esést. A verseny többi tagja folytatta a 10 körig tartó küzdelmet. Magda Attila és Dudás Péter között hatalmas küzdelem alakult ki, hol az egyik hol a másik vezette a mezônyt. Az amatôröknél is szemtanúi lehettünk nagy meccseknek Fodor Donát a CKM-Motorshow 1 pilótája és Andrea Vidale között. A versenyt végül Magda Attila nyerte nagy riválisa Dudás Péter elôtt, ôket Juhász Dávid a BRorganisation versenyzôje követte, miután a harmadik helyért vívott hatalmas csatában legyôzte a Motorrad pilótáját Benner Zsoltot. Az amatôröknél Szabó Gábor bizonyult a leggyorsabbnak, a dobogó második fokára Szabó Henrik álhatott. A harmadik hely Bognár János nevéhez fûzôdött.

A vasárnapi második és egyben a GSX-R Kupa 2007. idényének zárófutamán sem unatkozhatott a publikum. A profi kategóriában ismét nagyot versenyzett Magda Attila és Dudás Péter.
A 10 körös futamon azonban a hátsó szekció szórakoztatta a nézôket. Hoffmeister Zoltán az Erste Leasing Motoros Akadémia profi versenyzôje és Szabó Henrik valamint, Andrea Vidale (mindketten amatôr versenyzôk) között csak tizedek döntöttek. Az izgalom tehát nem maradt el ezen a futamon sem. Kurta János sajnos mûszaki hiba miatt kénytelen volt feladni a versenyt. Benner Zsolt az 5. körben bukott, de folytatni tudta a versenyt, azonban a hibája miatt csak 15. helyen végzett. A végeredmény a következôképp alakult. A profiknál Magda Attila diadalmaskodott, a második Dudás Péter lett, ôket Székely Zsolt követte. Az amatôr kategóriában Szabó Gábor állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, míg második lett Bognár János, a harmadik az Angliából érkezett vendégpilóta Jon Pearson lett.

A GSX-R Kupa 2007-es idénye tehát befejezôdött, a folytatás biztos nem marad el.

Team Suzuki

ugrás fel