EST. 2002

Vespa 98 – életre kelt álom

A motorosok nagy része retteg az elektromos járművek térnyerésétől, pedig hihetetlen koncepciók látnak napvilágot szinte minden héten. Ennek fő oka, hogy sokkal könnyebb ezen a területen alkotni, mint egy hagyományos erőforrással rendelkező motor esetében. Bárki kedvére alakíthatja kedvenc motorját, ahogy a Mightyseed Design csapata is tette.

Különleges kifinomultsággal nyúltak hozzá a közel 70 éves kaszni vonalvezetéséhez. Sikerült úgy frissíteni a tartalmat, hogy az esszenciális forma teljesen felismerhető maradjon. A leginkább szemet szúró módosítás az, hogy az erőforrás miatt kialakított nyereg alatti forma nem aszimmetrikus. Itt mindkét oldal azonos mértékben emelkedik ki a testből. Az, hogy egy személyes és a régi modellre hajazó nyereg található rajta, csak emeli a terv egyediségét. A beltartalomról csak annyit tudunk, hogy egy 30 Ah-os lítium-ion akkumulátor látja el energiával.

A koncepció különlegesség még a hosszú egyenes kormány, ami fényszóróként és műszerfalként is üzemel. Sajnos a Vespa 98 névre hallgató koncepció az információk alapján nem kerül gyártásba, csupán ez az egy példány készült a tervezők munkájából. Pedig mi biztosra vesszük, hogy nagy lenne az érdeklődés egy széria verzióra is.

Via :autobild.es

ugrás fel