EST. 2002

Veszélyben Brno is…


A Nürnburgring és Jerez után újabb ‘klasszikus’ világbajnoki résztvev? pálya sodródhat a tönk szélére, ráadásul éppen a mi térségünkben lév?, sokáig ‘hazainak’ mondott brnói helyszín az áldozat.

Cseh lapértesülések szerint a szervez? Automotordrom Brno képviseletében Ivana Ulmanová asszony 78,7 millió koronás veszteségr?l adott számot (egy korona 11,21 forintot ér pénteki MNB középárfolyamon) a 2010-es évad tekintetében.

‘Még ha tovább is sz?kítünk a költségeinken, biztosan veszteséges marad a sportesemény, ez pedig azt jelentené, hogy az idén nyáron rendezend? Cseh Nagydíj lesz az utolsó’ – mondta Ulmanová. Csehország 1965 óta rendez világbajnoki szint? motorversenyeket, a tavalyi GP-re 238 ezren váltottak jegyet, a nagydíj egyike a leginkább kedvelt helyszíneknek.

A szervez?t?l tudták meg helyi napilapok azt is, hogy a jegybevételb?l csak mintegy 51 millió koronát kapott vissza az Automotodrom, miközben a Dorna felé a korábbi licenszdíjnek lassan a dupláját, 70 milliót kell fizetniük. Ulmanová szerint a ring egyéb bevételei – például a pálya bérbeadása tesztelésre, F1-es csapatoknak is – sem fedezik veszteségeiket.

ugrás fel