EST. 2002

Vinales gyorsabb volt MM-nél

Nem kérdés ha a MotoGP-ben lenne egy egykörös sprint szám ahol egyedül kell megtenni a lehető leggyorsabb kört, nagy eséllyel Vinales nyerné a versenyt. A spanyol versenyről versenyre hihetetlen gyors az időmérőkön, aztán a versenyen valahogy sosem jön össze a jó eredmény. Most 44 ezreddel múlta felül, a joggal csak COTA királyának nevezett Marquezt. A Yamaha versenyzője elképesztő technikai tudással rendelkezik, amit időről-időre meg is oszt a közösségi médiában, edzései egyszerre viccesek és elképesztőek.

Az időmérő nagy jelentőséggel bírt mert rossz időt várnak mára, ezért a versenyzők már pénteken tudták, hogy a Q1 rendkívüli fontossággal bírhat. A harmadik helyen az a Rossi motorozik, aki formáját tekintve megérdemelne egy újabb világbajnoki címet. Elképesztő, hogy valaki ebben a korban ilyen tehetséges fiatalokkal versenyezzen és akár jobb is legyen náluk.

Dovi ideje alapján kicsúszott a 10-ből, de még érdekesebb Petrucci aki a 17 helyen fejezte be a Q1-es szereplést. Jól mentek viszont az ujjloncok és Pol Espargaro a KTM-mel, azzal a motorral lett hetedik, amivel Zarco csak tizenhetedik helyig jutott. Szerencsétlen Zarco nagyon nem találja helyét az osztrákok épített versenytechnikán, valószínűleg nem élete döntéseként tartja számon a váltást. A Suzuki hatodik helye viszont nagyon ígéretes, Rins ismét vesélyes lehet az egész mezőnyre. A japán gyártó pár év alatt felért az top csapatok szintjére.

Összeségében várhatóan MM lesz elöl, mögötte Rossi, Dovi, Rins trió lehet erős, kiegészítve Cal-al és Millerrel a Ducati csapatból. Vinales teljesítménye ismét megjósolhatatlan, képességei alapján a dobogóra várnánk, de már nem merjük leírni inkább csak csendben reménykedünk, hogy végre átszakad a gát.

Nyitókép: Twitter prtscreen

ugrás fel