EST. 2002

Vinales lehet jövőre az egyik titkos befutó?

Úgy tűnik, hogy végre eljöhet a tehetséges versenyző ideje. Az elmúlt években folyamatos motorproblémákkal küzdő, időnként futamokat is nyerő spanyol alatt talán újra olyan motor lesz, amivel képes lehet sorozatban vagy sorozatot is nyerni.

Vinales váltása a Suzuki csapattól a Yamaha csapathoz emlékezetesen jól sikerült. Kevesen tudtak vele bármit is kezdeni, míg a csapat hozzá nem nyúlt ahhoz a motorhoz, amit még nagyrészt Jorge Lorenzo fejlesztett.

Jorge már hangol a feladatra?

A megoldás tehát az lenne, ha Jorge Lorenzo ismét a Yamaha csapat tagja lenne és fejleszthetne egy olyan technikát, amivel Vinales ismét magára és a dobogó legfelső fokára találna. Lorenzo sikertelen Ducati kiruccanása után felcsillant a remény, hogy esetleg egy szatellit egységnél folytatja karrierjét, végül azonban a Honda gyári versenyzője lett. Ahonnan egy év alatt nyugdíjazta is magát, ez azonban már történelem.

A jövő viszont itt van, mivel a Honda szerződés Lorenzot már nem köti tovább, így boldog élhet, vagy és itt jön a lényeg visszamehet a Yamaha csapathoz tesztpilótának. Számára ez több okból is igen nyereséges vállalkozás lehetne. Egyfelől GP technikán motorozhatna, stressz és kockázat nélkül, némi fizetés mellett. Ettől szinte biztosan vonzóbb, hogy az általa fejlesztett motoron egy honfitársa végre borsot törhetne két régi nagy riválisának orra alá, és nem mellesleg megmutathatná a világnak, hogy mire képes ezen a területen. Rossi biztosan nem tud majd jól motorozni a Jorge -féle irányzattal de Ő valószínűleg az év végén visszavonul, vagy lejjebb vált. A Yamahának tehát elemi érdeke, hogy végre segítse Vinales előrejutását, már csak azért is, mert a Ducati igen sok pénzt kínál majd a spanyolnak a szezonban egy esetleges váltásért.

Természetesen ne feledkezzünk meg a francia üstökösről sem, Quartararonak szintén jól jöhet egy Lorenzo féle technika, bár Ő elég jól boldogul a szatellit egység mérnökeivel is.

Végszóként pedig említsük meg azt a tényt, hogy Marquez öccse is ebben a kategóriában és a Honda színekben húzza majd a gázt. Marc már az első nyilatkozatokban leszögezte, hogy nem fog segíteni az öccsének, de ezt kicsit nehéz elhinni, azok után, hogy szinte biztosan segítette az útját a csapathoz. Eddig senkinek sem sikerült komoly eredményt felmutatni MM társaként, pedig két komoly világbajnok is próbálkozott, kérdés mi lesz az öccsével az első évben. Szerintünk szüksége lesz segítségre, ami energiát vonhat el a világbajnoktól.

Ha tehát összejön minden, akkor Vinales sikeres évet is zárhat, persze rengeteg munkával és nem kevés szerencsével. A többit majd meglátjuk jövőre.

Nyitókép : Twitter prtscrren

ugrás fel