EST. 2002

Xiaomi 70mai A1 és A1 Pro intelligens e-robogó

A telefonjairól ismert Xiaomi, bemutatott 2 elektromos robogót, mely első körben csak Ázsiában kerül értékesítésre. A fejlesztés a cégóriás 70Mai néven ismert leányvállalatához tartozik, mely autókhoz gyárt kamerarendszereket és intelligens eszközöket.

A Robogó egyből két verzióban érkezik, az A1 és A1 Pro, a különbség leginkább a hatótávolságban érezhető. A sajtóanyag alapján, a robogók 55 kg-os össztömeggel rendelkeznek, 25 km/h maximális sebesség mellett 60 illetve 70 kiló,éteres hatótávolságra gurulhatunk velük, egy töltéssel.

A külső kialakítás letisztult és leginkább versenyrobogók felépítésére emlékeztet, a cég a megjelenéssel azonnal el is nyerte RedDot Award 2020 díját.

A 70Mai LED fényszórókat, tárcsaféket és 14 kereket kapott a hatékony városi közlekedés jegyében. A robogók legérdekesebb tartozéka azonban a határozottan nagy méretű TFT érintőképernyős digitális műszeregység. A XiaoAI intelligens hegvezérléssel rendelkezik, melynek segítségével a motoros minden hasznos információhoz hozzájuthat azonnal (akkumulátor töltöttségi szint, sebesség, stb.). Az okostelefonhoz csatlakoztatott jármű a képernyőn GPS navigációt, internet felületet és audio rendszert is képes biztosítani.

A 70mai az első robogó széria mely rendelkezik beépített kamerával, a 1080P-s videokamera, 130 fokos széles látószögű lencsével rendelkezik és 90 perces tárolási kapacitással. A kamera támogatja a parkolási figyelés funkciót, hasonlóan a TESLA megoldáshoz. A rendszer segítségével láthatjuk mi történik a robogónkkal, de aktivizálhatjuk a „Keresd meg a motoromat” funkciót is. Így ha elfelejtenénk hová parkoltunk, könnyen megtalálhatjuk kedvenc útitársunkat.

ugrás fel