EST. 2002

Yamaha YZR-M1 2019

Indonéziában mutatkozott be az új M1, amellyel Rossi és Vinales versenyez és ami az új főszponzor megjelenését viseli.

A Monster Energy Yamaha MotoGP csapat a tavalyi csalódást keltő szezon után, nagy reményekkel vág neki az idei szezonnak. Az új tesztpilóta Jonas Folger és a szintén új projektvezető Takahiro Sumi személye jelenti a legfőbb változást a humán oldalon.

A Monster, fekete színnel keverte a gyári kéket, ami a ruházatban is megjelenik.

Rossi az interjúban arról beszélt, hogy pontosan 10 éve nyerte az utolsó világbajnoki címét, mostanra azonban megváltoztak a dolgok. A sokkal versenyképesebb ellenfelek vannak, a MotoGP magasabb szintre emelkedett, a csapatokban másképp és kifinomultabban dolgoznak. „Szép emlékeim van a múltból, a jelenről nyilatkozva elmondhatom, hogy sokat kell dolgoznunk”.

Vale pozitívan nyilatkozott Maverick munkájáról, ideális csapattársnak tartja aki fiatal és mindent megtesz a siker érdekében. Ezek után a motor színvilágát emelte ki, mint kiderült szereti a fekete-kék kombinációt mert az olasz válogatott jút róla eszébe.

Vinales csapattársához hasonlóan kiemelte a jó csapathangulatot, három éve társak és ez segíti Őket a jó együttműködésben. Nagyon várja a szezont, minden álma volt, hogy a GP-ben versenyezhessen és még mindig az. „ Nagyszerű lesz újra visszatérni a pályára, az Ünnepek szépek voltak de túl hosszúak. Az idei év eltérő lesz a tavalyitól, nagyon magabiztos vagyok. Az új festés csodálatos. „

A nyilatkozatokból az érződik, Rossi lehetségesnek tartja, hogy Vinales felérjen a csúcsra, míg a spanyol a változtatások mértékét érzi elegendőnek egy esetleges sikerhez. Az tény, hogy Vinales azon kevesek egyike, aki képes lehet megverni az MM-Honda párost. Feltéve persze ha az M1 számára megfelelően teljesít és nem csak egy pályán, a teljes szezonban.

ugrás fel