EST. 2002

Yamaha MT-09 Tenere koncepció

Rendkívül jól látja azokat az irányokat, amerre egy motorgyártónak érdemes lenne fejleszteni vagy éppen szélesítenie a palettáját. 

A Yamaha meglepte a piacot az új háromhengeres sorozattal, ami azonnal hatalmas sikert ért el az európai piacokon. Modern technikai csomag, nagyon jó árral kombinálva. Ha ehhez még hozzátesszük a Yamaha gyártási és szervizelési min?ségét, gyorsan eljutunk a siker kulcsához.

Yamaha Tenere Concept triple

Az utcai kivitel, vékonyabb farokidom, on-road gumik

A japán gyártónak azonban érdemes lenne más területeken is mozgósítania a jól eltalált háromhengeres er?forrást, amit szinte biztosan meg is tesz. Ilyen kínálkozó piaci rés a ‘Crossover’ szegmensben van jelenleg számukra. Bár a Super Tenere jelen van a szegmensben, ára, ereje és mérete miatt nem tudott annyira elterjedni, mint azt a gyártó remélte.

Most azonban konkurenciát állíthatnának a sikeres Triumph Tigernek, a Suzuki DL-nek éppúgy, mint a BMW GS családnak. Az er?forrás és a modell teljesen alkalmas erre a feladatra, és ha a képeken látható koncepcióhoz hasonló modellt küldenének versenybe, véleményünk szerint komoly eredményeket érhetnének el a piacon.

Yamaha Tenere Concept triple

Terep kivitel, off-road gumik, megnövelt farokidom (plusz üzemanyag tárolási lehet?ség), bukókeret 

ugrás fel