EST. 2002

Yamaha Raptor: Vérbeli ragadozó

Szöveg: Yamaha Fotó: Yamaha

Az indítógomb egyetlen megnyomása szabadjára engedi a motorban rejlő erőket, a 686 köbcentis blokk egy másik dimenzióba repíti motorosát. Mindez könnyű vázzal (a 700-as Raptor mindössze 180 kg) és még számos egyedülálló ATV tulajdonsággal ötvöződik, ezáltal az egyik legmenőbb géphez juthatsz hozzá. Bármilyen terepen helytáll. Az egyhengeres, négyütemű motor széles fordulatszám tartományban kimagasló teljesítményt produkál, míg az 5 sebességes váltó (plusz hátrameneti fokozat) gondoskodik arról, hogy az erő egyenletesen jusson el a hátsó kerekekhez.

Teljesen új az igényes kidolgozású, független első kerék felfüggesztés, melynek mozgását több fokozatban állítható előfeszítésű rugóstagok szabályozzák. Míg elöl a kétdugattyús féknyergek két tárcsával lassítják a quad mozgását, addig hátul egy központi tárcsa végzi ezt a munkát.

Az üzemanyag befecskendező rendszernek hála, pontos, hatékony elektromos üzemanyag keverék ellátás biztosított általa. Azonnali gázreakciót és egyenletes teljesítményt jelent mindez. Az erős, mégis könnyed alumínium váz a súly-lóerő arányt javítja, ami a jobb kezelhetőségben is segít.

686 köbcentis, folyadékhűtéses, négyütemű SOHC motor, magas nyomatékot kínál alacsony fordulatszám mellett is. Tereptől, akadályoktól függetlenül mindennel megbirkózik a Ragadozó.

 

ugrás fel