EST. 2002

Yamaha-teszt Ausztráliában, 1.

Éjszaka esett, szél fújt és mivel a nap nem sütött ki, a pályának nem volt módja megszáradni. A pocsék idő ellenére Rossi 51, Edwards 60 kört teljesített, természetesen az időeredmények jócskán elmaradtak a két héttel ezelőtti színvonaltól. De a cél nem is a rekorddöntés volt: néhány Michelin gumit vizsgáltak és az YZR-M1 beállításaival dolgoztak a Gauloises Racing közleménye szerint. A Fortuna-Tech3 csapat hispán kettőse, Rubén Xaus és Toni Elias nem kímélték magukat, 78 illetve 80 kört abszolváltak fejenként.

"A pálya állapota lesújtó volt" mondta Colin Edwards, aki egyébként egy tizeddel gyorsabb volt Rossinál. " Én hatvan kört tettem meg, de javarészt csak azért, hogy tapadjon az aszfalt. Nagyon nehéz volt érdemben a munkára koncentrálni, két hete teljesen más világ volt itt."

"Ahogy Colin, én is a gumikkal és a beállításokkal próbáltam dolgozni, de ilyen körülmények között nehéz valós értékelést adni bármiről is, vagy észrevenni bármilyen különbséget. Remélem, jobbra fordul az idő és végre elkezdhetjük az igazi tesztet" nyilatkozta Rossi. Davide Brivio csapatfőnök szerint számoltak azzal, hogy elvesztegetik az első napot, de "az időjárás-jelentések pozitívak."

A hivatalos időeredmények

Versenyz? neve
Motor
Id?
1.
Colin Edwards
Yamaha
1.31.27
2.
Valentino Rossi
Yamaha
1.31.38
3.
Ruben Xaus
Yamaha
1.33.02
4.
Toni Elias
Yamaha
1.33.19
ugrás fel