EST. 2002

A Dorna visszahozná Fenati-t a bajnokságba

Még idén újra pályára állhat az olasz versenyző. Újabb fejezethez ért az a szappanopera amit a Fenati ügy indított a világsajtóban. Megdöbbentő erővel támadtak az olasz versenyzőre aki elismerten hibázott, és akinek bocsánatát elfogadta honfitársa is. Az ügy olyan mélységekig jutott, hogy még a család is fenyegető leveleket kapott. Fenati bejelentette, hogy visszavonul, az olaszok felfüggesztették az engedélyét, míg csapata kirúgta. Közben spanyol lapok már büntetőügyről írtak és arról, hogy a szövetség meghallgatja majd a versenyzőt.

Közben a Dorna feje Carmelo Ezpeleta gondolatai kicsit más irányba vették az irányt, Ő ugyanis úgy látja, hogy megbüntették Fenatit és szeretné ha a Japán GP-n visszatérne. A spanyol vezető tehát beleáll a nemzetközi sajtóba és a rossz hangulatba, célja, hogy a 22 éves tehetséges olasz versenyzővel elősegítsék a pályán való morál vagy viselkedési minta javulását és megmutassák, hogy mindenkinek van egy második esélye.


Csendben jegyezzük meg, hogy valoszínűleg a hisztinek is szeretnének kicsit gátat szabni, ahogy Marquez is minden alkalommal elmondja, hogy mikor elesik és a Rossi a rajongók örülnek az sajnos nem sportszerű. Tehat könnyen lehet, hogy a Dorna most unta meg azt, hogy a cirkusz a pályán kívül és leginkább az Ő felügyeletük alól kiesve zajlik. Ha Ők azt mondták, hogy a saját versenyükön két büntetés után a versenyző újra versenyezhet akkor az legyen is úgy.

Persze ez nem ennyire egyszerű mivel a Marinelli Snipers csapat bejelentette, hogy Xavi Cardelús fog versenyezni a motorjukon ebben a szezonban. Tehát a Dorna előtt van még pár leküzdendő akadály, hogy Fenati újra pályán lehessen, mi figyeljük a híreket és ha megtudunk valami új információt azonnal közöljük.

ugrás fel