EST. 2002

Bukósisak légkondicionálás

Nálunk ritkán fordul elő, olyan meleg, hogy probléma legyen a beáramló levegőt beszívni a sisak levegőztetőjén keresztül. Azonban saját tapasztalatból tudom, hogy mediterrán éghajlati környezetben 40 fok feletti hőmérsékletnél be kellett zárnom a sisak levegő nyílásait mert a beáramló levegőt képtelen voltam a forróság miatt beszívni. Sokan a városban is hasznát vehetnék egy meleg napon, ráadásul a szűrő antibakteriális anyagot is tartalmaz.

BluSnap erre a problémára keresett megoldást és hamarosan piacra dob egy terméket aminek célja a sisak hőmérsékletének optimalizálása.

Az eszköz egy víztartályból, elektromos ventilátorból, kis radiátorból és egy légszűrőből áll. Az ötlet, az, hogy a víz párlási hatását a radiátorra fújja és így az arcunk hűvös levegővel találkozik. Maga az elv hasonló mint a mikor testünk izzad és folyadékkal hűti a szervezetet. ( endoterm reakció ).

A gyártó szerint 6-15 Celsius fokos hőmérséklet csökkenést lehet elérni a termék használatával. Maga a szám azért nem egységes mert függ a levegő páratartalmától a hatékonyság.

A készülék súlyáról még nem áll rendelkezésre adat de nem lehet túl nehéz tekintve, hogy egyszerű pánttal lehet rögzíteni a sisakra. Az egység csak fekete színben lesz rendelhető de a pánt különböző színekben. Az akku 10 órát üzemelteti az egységet, a víztartály pedig 2 órányi hűtésre alkalmas vizet képes tárolni.

A termék már előrendelhető, ára 25 dollár.

ugrás fel