EST. 2002

Dani Pedrosa (26) elbúcsúzik

Pedrosa rendkívül fiatalon kezdett motorozni és versenyezni is, pályafutása legemlékezetesebb pontjának azt a Jaramában rendezett versenyt nevezte ahol elkezdett versenyezni.

Dani különleges ember, szinte soha semmilyen konfliktusa nem volt senkivel. A spanyol média egyik kedvence a szerény és csendes sportoló aki most már dolgokra szeretne koncentrálni. Megváltoztak a prioritások az életében és úgy érzi nem tud már kellő szenvedéllyel versenyezni.

Pedrosát utolsó versenyén Valenciában beiktatják a MotoGP legendák közé nyilatkozta Carmelo Ezpeleta a Dorna elnöke. A sajtótájékoztató után a megjelent újságírók hosszú tapssal búcsúztaták a 26 számot viselő versenyzőt.

Igaz GP-t nem de három másik világbajnoki címet ( 125 – 1x, 250 – 2x )nyert a szamuraj becenevet viselő alacsony termetű versenyző. Sokan pont a magasságában keresik azt a hátrányt amiért nem tudott felérni a csúcsra. Alacsony tömege sokszor jelentett problémát a gumik hőmérsékleténél, de rajtja is legendásak lettek a félig lelógó lábpozícióval.

Bár Pedrosának lett volna lehetősége a Yamaha egyik szatellit csapatához vagy az SBK valamelyik csapatához szerződni, 13 év után érthető, hogy nem akart a Repsol csapattól máshova szerződni.

Tudása és képességei megvannak, hogy találkozhassunk vele még a verseny körüli szférában, akár tesztpilóta szerepben is megállná helyét.

A számunkra rendkívül szimpatikus spanyol versenyzőtől egy kedves videóval búcsúzunk, de persze nem örökre, követni fogjuk magánéletében is és minden fontosabb mérföldkőről be fogunk számolni.

Köszönjük Dani az elmúlt éveket és a csodálatos versenyeket!!

ugrás fel