EST. 2002

Dovi a leggyorsabb az első napon

Mindkét sérült versenyzőnek megadták az engedélyt az indulásra a GP osztályban. Így a két spanyol indulhat a hétvégi versenyen. Ezzel a hírrel indult a Thaiföldi verseny melynek idén, is buriami pályája ad otthont.

Azonban mire vége lett napnak már csak Pol Espargaro reménykedhetett valami erős folytatásban, Lorenzo ugyanis hatalmasat bukott. Bár nem tört el egyetlen csontja sem a sérült lábának a zúzódások is elegendő kihívást jelenthetnek. A kórházi vizsgálat után adott interjúban kiemelte, hogy ha most kellene válaszolni, akkor nemet mondana az indulásra. Azért a végén elárulta, hogy ha most nem is tud versenyezni, Japánban biztosan indulni akar. A döntést reggel hozza meg, attól függően, hogy gyógyulnak a zúzódások.

A Yamahák meglepően jól mennek, Rossiéknak fogalmuk sincs mitől változott ennyit a motor a legutolsó futam óta. Ott akkor lehető legmélyebb ponton volt a két versenyző, reméljük kitart a pozitív hullám a verseny végéig.

Valentino Rossi: „Nem hiszem, hogy ez a reális pozíciónk, a többi top csapat még nem rakta fel az új gumikat. A motorok általában minden pályán kicsit másképp viselkednek, de a miénk itt most nagyon nagy különbséget mutat az Aragónia hétvégéhez képest. Maverick tegnap nagyon erős volt, a Michelin gumiabroncsok nagyon különbözőek, ugyanakkor itt állandóbbak a versenyek mert az aszfalt hőmérséklete elérheti az 50 C fokot is. A Yamaha kicsit olyan mint az Inter, mindig tud meglepetést okozni. Amikor pályára lépsz soha nem tudod mi fog történni.

Dovi tehát vezet az első nap után, Maverick-ről készült kép pedig bejárta a világsajtót. Ritkán látni a HRC versenyzőjét egy Yamaha ülésén. Azóta a szintén spanyol világbajnok már összehozott egy szokásos csúszást az egyik kanyarban.

ugrás fel