Hirdetés
Kezdőoldal Sporthírek sporthirek-motogp Fenatit elítélik gyilkossági kísérletért?

Fenatit elítélik gyilkossági kísérletért?

Hirdetés

Romano Fenatit gondjai nem szűnnek meg, spanyol lapok arról írnak, hogy elítélhetik gyilkossági kísérletért.

Mint ismert az olasz pilóta átnyúlt honfitársa fékkarjához és meghúzta azt a futam közben. Azóta bocsánatot kért és visszavonult a versenyzéstől, a világ azonban úgy tűnik nem elégszik meg ennyivel.

Az biztos, hogy a FIM ( Nemzetközi Motoros Szövetség ) beidézte magához svájci központjába, hogy eldöntsék milyen büntetést kapjon a versenyző. Spanyol lapok ennél is tovább mentek és bírósági ügyről írnak. Fenati már az ügy elején kijelentette, hogy nem akarta bántani versenytársát, csak visszajelzést akart adni arra a három mozdulatra amivel véleménye szerint pont az Ő életét kockáztatták. Az átnyúlás valóban szörnyű és érthetetlen dolog de az olasz valóban nem húzta meg nagy erővel a fékkart, ettől persze ez még egy borzalmasan veszélyes dolog. De ha megakarta volna vetélytársát akkor meghúzhatta volna úgy is a féket, hogy az biztosan elessen.

A versenyző családja azóta életveszélyes fenyegetéseket is kapott és leginkább rajtuk csattan az ügy negatív hozadéka. Sajnos emellett az is tény, hogy soha semmilyen ügy kapcsán nem foglalkozott még a média ennyit a Moto2 sorozattal. Jelenleg minden újság címlapon hozza a hírt, még azok is akik soha nem is írtak motorozásról. Kár, hogy a sportág csak akkor érdekel sok embert ha majdnem tragédia történik.