EST. 2002

Fenatit elítélik gyilkossági kísérletért?

Romano Fenatit gondjai nem szűnnek meg, spanyol lapok arról írnak, hogy elítélhetik gyilkossági kísérletért.

Mint ismert az olasz pilóta átnyúlt honfitársa fékkarjához és meghúzta azt a futam közben. Azóta bocsánatot kért és visszavonult a versenyzéstől, a világ azonban úgy tűnik nem elégszik meg ennyivel.

Az biztos, hogy a FIM ( Nemzetközi Motoros Szövetség ) beidézte magához svájci központjába, hogy eldöntsék milyen büntetést kapjon a versenyző. Spanyol lapok ennél is tovább mentek és bírósági ügyről írnak. Fenati már az ügy elején kijelentette, hogy nem akarta bántani versenytársát, csak visszajelzést akart adni arra a három mozdulatra amivel véleménye szerint pont az Ő életét kockáztatták. Az átnyúlás valóban szörnyű és érthetetlen dolog de az olasz valóban nem húzta meg nagy erővel a fékkart, ettől persze ez még egy borzalmasan veszélyes dolog. De ha megakarta volna vetélytársát akkor meghúzhatta volna úgy is a féket, hogy az biztosan elessen.

A versenyző családja azóta életveszélyes fenyegetéseket is kapott és leginkább rajtuk csattan az ügy negatív hozadéka. Sajnos emellett az is tény, hogy soha semmilyen ügy kapcsán nem foglalkozott még a média ennyit a Moto2 sorozattal. Jelenleg minden újság címlapon hozza a hírt, még azok is akik soha nem is írtak motorozásról. Kár, hogy a sportág csak akkor érdekel sok embert ha majdnem tragédia történik.

ugrás fel