EST. 2002

Jorge Lorenoz indul a pole-ból

Teljes Ducati fölény jellemezte a verseny előtti napot, egyedül Marc Marquez tudott közel férkőzni a vörösökhöz. A spanyol Jorge Lorenzo ismét rajtelsőséget szerzet és ezzel sorozatban a harmadszor indulhat az első pozícióból. Véleménye szerint meg van a tempó ahhoz, hogy a győzelemért harcoljon, csapattársa nem tudta megfutni tisztán a leggyorsabb körét. Dovi azonban nagyon elégedett, főleg a versenytempót emelte ki és azt, hogy akár gyorsabb is lehetett volna.

Marquez megtudta közelíteni a Ducati versenyzők idejét, sőt akár a pole is meglehetett volna, a spanyol ismét esett, de optimistán látja a hétvégi versenyt. Egyértelműen a Ducatik ellen kell majd küzdenie, miközben óvnia kell a gumikat, a hosszú kanyarok nem tesznek jót a hátsó abroncsoknak.

Kérdés kinek mi lesz a stratégiája? Dovi lehet, hogy előre engedi Lorenzót, és hátulról próbálja majd nyomás alá helyezni csapattársát. Marqueznek nagyon kellene az első pozíció, ha nem tudja tartani a lépést, még mindig játszhat a Ducatik hibájára, illetve a gumikopásra, ami a verseny 2/3-nál szokott erősen jelentkezni.

A Yamaha csapat katasztrofális helyzetben van, Rossi csak a 18. helyről várja az indulást. Az olasz fenomén több mint elkeseredett interjúkat adott az elmúlt időszakban. Nem gödörben hanem válságban van a japán gyártó, és az M1. Képtelenek megtalálni a probléma forrását, és Vale szerint rosszabb helyzetben vannak mint két hete voltak.

Vinales rajt büntetést kapott, 3 hellyel hátrébb sorolták, de a fiatal spanyol  (ha rendben lenne a motorja) akár nyerhetne is ezen a pályán, ismét tapadási gondjai vannak de véleményünk szerint még okozhat meglepetést.

Aragón egy több szempontból is különleges pálya, nagyon sok múlik a rajton, illetve az azt követő két kanyaron, ha valaki el akar menni az elejével, annak jól kell fordulnia és rajtolnia. A versenyen viszont sokat számíthat a szélárnyék, a versenyzők ha jól pozicionálnak sokat húzathatják magukat, ami a gyengébb motorokat segíti és a gumikopásba is erősen beleszólhat.

Pol Espergaro esett és eltörte a bal kulcscsontját, ki kell hagynia a versenyt. Ráadásul az alig két hete visszatérő versenyző Brnóban is pont ezen a helyen sérült meg. Pénteken még az is kiderült, hogy a Marc VDS Racing Team elhagyja a MotoGP-t és csak kisebb kategóriákra fognak koncentrálni.

ugrás fel