EST. 2002

Lorenzo behúzhatja a Katalán Nagydíjat is

A spanyol szárnyakat kapott, ha megindul és behúzza ezt a hétvégét is akkor komolyan számolni kell vele egész szezonban.

Ez a győzelem a Ducati sikere és egyben hatalmas kudarca is lenne. Rekord összegért igazolták le a Yamaha sztárját, majd Lorenzo véleménye szerint nem kapta meg azt amit akart. Az utolsó versenyen változtattak az ergonómián és még pár olyan területen amit a volt világbajnok már régóta kért.

Ha ezek az apró kérések miatt nem jött eddig a siker, és fókuszáltak a másik versenyzőre, illetve szerződtették Petruccit, akkor biztosan fejek fognak hullani. Lorenzo bele menekült a Honda szerződésbe, ahol Marquez szerint is hamar komoly eredményeket fog felmutatni. Lorenzo is hasonló nyilatkozatot tett a héten, kicsit nagyképűen de ezt már megszoktuk.

A hétvégi verseny egyik nagy kérdése ismét a gumi, a csapatok nagy része puha gumira voksol, Marquez kísérletezik puha illetve kemény keverékkel.

A verseny előtti edzések és időmérők a szokott rutint hozták, ismét jól ment Vinales és Iannone. Dovi hozta a stabil élmezőnyt, Rossi hullámzik, a Tech3 csapat pedig ismét megvillan. Valamit tudnak a mérnökök és a szerelők mert folyamatosan képesek komoly meglepetést okozni, most nem Zarco hanem csapattársa Syahrin parádézott köridők tekintetében.

Marquez hatalmasakat mentett és csúszott, de nincs versenyhétvége amikor a spanyol nem alkot valami lélegzetelállítót az aszfalton. A hétvégén egyébként Ő állhatja útját Lorenzónak, ha sikerül még az elején megakadályozni, hogy a Ducati saját tempót menjen.

A Suzuki komoly fegyver tény lett pár év alatt GP-ben, még nincsenek állandó eredmények, azonban minden futamon számolni kell velük, és ez jót tesz a versenynek.

A versenyen egyébként elképzelhető, hogy több csúszás is lesz, az új aszfalt ha 50 fok felé emelkedik akkor sokat veszít az egyébként zseniális tapadásából. Nem véletlen, hogy mindenki a megfelelő gumit keresi, de a Michelin akárcsak Mugellóban ide sem rendelkezik tökéletes keverékkel. Az első gumik esetében a lágy keverék túl puha míg a medium nem rendelkezik megfelelő tapadással.

Mindent összefoglalva holnap izgalmas verseny lesz, ahol ismét Lorenzo a favorit, de megszorongathatja Marquez, a Honda versenyzőjének azonban többet kell kockáztatnia a siker érdekében. Dovi is esélyes lehet a befútóra, főleg ha az első két favorit hibázik, de nem szabad leírni Vinalest és Iannonét sem.

Holnap minden kiderül.

ugrás fel