EST. 2002

Lorenzót siratja a Ducati

Davide Tardozzi az egyike azoknak az embereknek akik koordinálják az igazi munkát a versenycsapatban és aki valóban ért a szakmai részhez is. Ő azt a tábort erősítette aki szerint nem lett volna szabad szerződést bontani Lorenzóval.

Véleménye szerint nagy ajándékot adtak a Honda csapatnak azzal, hogy siettek az átigazolással. Sokak szerint ( többek között Rossi ) rossz irányt vett az átigazolási piac, mert nem várják meg a csapatok a szezon végét. Így nem látszott, hogy Lorenzo mekkora fejlődést fog mutatni a szezonban, ahogy Iannone átigazolása sem biztos, hogy jó döntés volt.

Lorenzo már megelőzte csapattársát Doviziosot a pontversenyben, míg a helyére érkező Petrucci nem nyújt látványost teljesítményt. A spanyol versenyző sem járt jól, bár a bajnokság legjobb motorján versenyezhet, a csapattársa a világbajnok Marc Marquez lesz és a fizetése csak töredéke a Ducati-nál kapott pénzhez képest.

Tardozzi reméli, hogy Jorge nagyszerűen fogja befejezni a bajnokságot, nem csak a saját maga miatt hanem azon emberek miatt is, akik hittek benne és vele képzelték el a 2019-es szezont. A csapat vezető  tudja, hogy hibáztak és bízik benne, hogy Jorge visszatér hozzájuk. A Ducatinál családra talált és a Honda csapatban sokkal gyorsabban kell majd beilleszkednie. Persze két szezon hosszú idő de elképzelhető, hogy Lorenzo visszatér a vörösökhöz.

ugrás fel