EST. 2002

Marquez felhívta Lorenzo-t.

Spanyol lapértesülések már előre tudni vélték, hogy Marquez felakarja hívni honfitársát, hogy az Ibéria félszigeten történt balesetről beszéljenek és megkérdezze, hogy van a Ducati versenyzője.

Mint ismert Jorge Lorenzo a pole pozícióból indulva csak az első kanyarig jutott, ott a pálya piszkos részre kerülve egy nagyobb gáz miatt elesett. Véleményét a verseny után fejtette ki, ami röviden Marc Marquezt hozta ki hibásnak, mivel a Honda versenyzője olyan manővert hajtott végre, hogy Lorenzonak nem maradt más esélye.

Ami Lorenzo szerint agresszív volt, azt Marc később közleményben csak versenybalesetnek nyilvánította. Illetve méghozzá tette, hogy a poros pályarészeken mindig körültekintően kell gázt adni. Az ügy pikantériája, hogy a két versenyző jövőre egy csapatban fogja húzni a gázt, így érthető ha nem akarják túlzottan mérgezővé tenni a légkört még a közös munka megkezdése előtt. Marctól egy kedves gesztus volt, hogy telefonált, ahogy Lorenzo is figyelmes volt mikor kirakta a Twitter-re a hívás tényét és azt, hogy versenytársa a hogyléte felől érdeklődött.

Reméljük a tehetséges spanyol, aki stílusa miatt talán legmegosztóbb egyéniség a bajnokságban, hamarosan meggyógyul.

ugrás fel