EST. 2002

MotoGP Japán Nagydíj!

Marc Marquez a világbajnoki címért ment a szigetországba és ezt már a rajt után lehetet érezni. Nem várt sokat, hogy felvegye a ritmust. Szinte azonnal rajta volt Dovin aki ismét az élen motorozott a Ducatival. Azonban márka társa Chrutchlow még nála is jobb tempót diktálva megelőzte a spanyolt. Közben hátrébb Rossi előzte meg Rinst és a Suzukit. Iannone is jó formában motorozik a mai versenyen, átlépte Zarcot és jön felfelé.

Közben Marc visszaveszi a pozíciót Cal-tól és Iannone is megelőzin csapattársát. Espergaro a Boxban, valami gond lehet a motorral. Dovi tartja az első helyet, míg Rossi tempója elkezd fogyni és a Suzukik átmennek rajta. Hátrébb Miller majd Abraham is bukik. Marc megtámadja Dovit de hibázik, rövid életű első helyet mondhat magáénak de látszik, hogy világbajnok szeretne lenni.

Iannone is elesett pedig egyre gyorsult a két Suzuki, jó tempójuk volt illetve van még egy kéknek.

Nagyon egyebn volt eddig az eleje de most örült tempó megy és Cal leszakad a szokásos kettesről. Dovi és Marq elöl. Az olasz megfutja a verseny leggyorsabb körét, nem adja olcsón ezt a futamot. Vinales újra éledni látszik de, hogy miért mindig csak a verseny végén? Közben honfitársa Marc M. megelőzi Dovit és örült tempóban rohan a világbajnoki cím felé.

A végén nem bírja a hajtást Dovi sem és elesik, ezzel Marc Marquez hétszeres világbajnok! Nincs senki a környéken aki megállíthatná.

Direkt az alkalomra készült Shoeiban szeli át a vonalat. Rettenetesen erős évet zárt pedig még vége sincs, ismét erőből lett világbajnok a spanyol versenyző. Megérdemelt öröm a Honda csapatnál!

ugrás fel