EST. 2002

MotoGp Thaiföld élő

Elrajtolt a futam, Marquez elöl, közvetlenül mögötte Rossi. Közben hátrébb Vinales helyezkedik. Egyben az egész mezőny. Rossi folyamatosan keresi a helyet, hogy előzhessen de közben Dovi is érkezik a harmadik pozícióból.

Közben Takaaki Nakagami elesett miközben Cal C. nagyon jó időkkel tartja háta mögött Vianlest. Elöl maradt minden a megszokott sorendben, Marc,Rossi, Dovi. Rossi.

Rossi erőből előzi az egyenesben Marquezt, nagyon jól megy a Yamaha. Ha világbajnokságot csak ezen az egy pályán rendeznék a kékek felérhetnének a csúcsra. Nagyon kellene már az a győzelem. Már Dovi is megelőzte a Honda versenyzőjét, aki lehet taktikusan vár és nem kockáztat. Vinales is gyorsul, kérdés, hogy át tudja ugrani Cal-t, aki mint mindig, most is stabil és gyors szereplője a futamnak.

Vale próbál némi előnyt felépíteni de jelenleg az egész mezőny együtt van. Pedrosa és a Iannona 10 hely körül motorozik, míg Zarco Vinales mögött van.

Az első 5 versenyzőben van potenciál arra, hogy a végjátékra felérjenek. 18 kör van a végéig, mindenki végzi a dolgát és miközben fogynak a körök Dovi keresgéli a helyet ahol előzhetne Rossit.

Nem lesz könnyű dolga mert az „öreg” nagyon szeretné bevenni a dobogó felső fokát, itt ismét el kell mondani, hogy mekkora tehetségről van szó. De mire leírtam Dovi megelőzi egyenesben és tapad rá Marc is. Rossi már harmadik de megy velük.

Elöl az a két versenyző aki jelenleg komoly harcban van a pontvadászatban, bár Dovinak felérni már szinte lehetetlen. Azonban Marc-tól elvenni pontokat is nagy dolog. Zarco-n kívül mindenki azonos gumikeveréket választott, a Thaiföldi pálya aszfaltja akár 50 C fokig is képes melegedni.

Lassan együtt az egész mezőny, Rins átlépte Zarco motorját és már Vinales mögött van. Rossi támadja Marcot de a spanyol védi a pozíciót. Őrületes hajrá lehet a végén. Meglepetésre Pedrosa felért a 6 pozícióra, már maga mögött hagyta Zarcot és Rinst is, a kis spanyol előzése megint kissé necces sikerült. Vinales azonban neki is nehéz falat lesz.

Oly annyira, hogy spanyol begyújtotta a rakétákat és elhúzott Cal mellett. Megindult az élboly felé, lehet beleszól a végjátékba. Vinales mindig a futam második felében nyújt jobb teljesítményt, most még van 9 köre.

Pedrosa elesett, úgy tűnik nincs sérülése de a verseny elúszott számára. Vinales már közeledik Rossihoz és egyre gyorsul. Mir leírtam ezt a sort Vinales lelépte Rossit és Marc nyomába eredt, nem véletlenül tartja a szakma nagy része a spanyol versenyzőt korunk egyik legnagyobb tehetségének. Ha a motor rendben van nehéz lesz megállítani.

Vinales hozza ismét a leggyorsabb kört míg elöl Marc keresi az előzési lehetőséget, érzi, hogy jönnek hátulról és menni kellene. Elértük a negyedik kört és Vinales nagyon jó féktávon, közben Marc megelőzi Dovit és ezzel ott hagyja Vinales előtt. Nagyon jó stratégia de Dovi már vissza is előzi mert a spanyol kicsit be sokal.

Dovi és Marc gyorsítottak a tempón, a ritmus váltás pedig lehet sok lesz már a két mögöttük haladó Yamaha versenyzőnek? Vinales tapad de nincs előzési pozícióban, persze bármikor felépíthet egy jó helyzetet. Úgy tűnik Rossi lecsúszik a dobogóról, de azért 4 helyen is értékes pontokat tud gyűjteni és végre vezette a futam egy szakaszát. A Honda és a Ducati teljesen együtt de úgy tűnik az olasz gyártó motorja gyorsabb még ezen a pályán is.

De jön korunk zsenije M. Marquez és keresztbe csúsztatva beteszi a motort Divi elé, micsoda képek lesznek ebből, milyen tempónal. Hatalmas előzés, közben Dovi újra próbálkozik de Marc azt is vissza veszi. Szinte érthetetlen módon belülről is képes volt megverni az élen haladó Dovit az utolsó kanyarban és persze állva egy kerekezve érkezik meg a célba.

Megérdemelten Marc Marquez a győztes, hatalmasat motorozott Dovi és Vinales is.

Elemzés kicsit később, kellemes délutánt mindenkinek.

ugrás fel