EST. 2002

Pedrosa lehetőségei

A Repsol csapat végleg elbúcsúzott Dani Pedrosától akinek évek alatt sem sikerült feljutnia a GP csúcsára és megnyerni a világbajnokságot. A technikai csomag rendelkezésére állt, hiszen gyári pilótaként abban a csapatban versenyzett ahol Marquez többször is nyerni tudott.

Idén vezető váltás is volt a Repsol álltal támogatott HRC csapat élén. Az a Puig vette át a vezetést aki tehetségkutató tevékenysége kapcsán méltán ismert sportkörökben és aki sokáig jó barátságot ápolt Danival. Azonban ez a kapcsolat megromlott és érkezésével az amúgy sem sikeres Pedro sorsa megpecsételődött.

Az események láncolatához hozzá tartozik még, hogy rengeteg jó pilóta nem talál magának szabad helyet. Olyan nevek kerestek megoldást mint Jorge Lorenzo, akinek többször is sikerült elhódítani VB elsőséget.Ha bárkinek kétsége van Dani tehetségét illetően , ajánljuk ezt a videót, aminek érdekessége, hogy mind három szereplő feltűnik a képeken. Itt Pedrosa azt a Jorge Lorenzot veri meg aki most váltja Őt.

De nézzük mik Dani lehetőségei, három különböző megoldásról és szintről beszélhetünk:

Ha marad és versenyezni akar akkor a Yamaha csapat szatellit egysége marad mint lehetőség. Vagy átmegy egy másik sorozatba és ott próbál szerencsét. Pedro teljesítményének egyik korláta a magassága, ez pedig egy nagyobb és nehezebb motoron még nagyobb hátárnyt jelenthetne számára. Így egy SBK váltás komoly kihívása lehetne a spanyol versenyző számára.

A második szint a tesztelés. Dani jó versenyző és komoly tapasztalatokkal bír. A KTM-nél pedig nagyon kellene valaki aki évek óta ismeri ezt a világot és a világelsőnél dolgozott. Tehát ez is realitás, pár versenyen pedig elindulhatna vadkártyával.

Az utolsó a visszavonulás, ebben az esetben még midig maradhatna a szakma közelében. Vállalhatna média szerepet valamelyik spanyol tévénél vagy lehetne tanácsadó valamelyik kisebb csapatnál.

Pedrosa konkrét válaszokat a hétvégére ígért, akkor minden kiderül. Reméljük az első verziót sikerül megvalósítania.

ugrás fel