EST. 2002

Rea Pedrosa-t akarja a Superbike-ba

Pedrosa holnap jelenti be, milyen döntésre jutott a jövőjét illetően. Direkt kérte, hogy lehetőleg mindenki nélkülözze a spekulációkat, persze ezt a média képtelen volt betartani. Ami érthető is valamelyest, hiszen a spanyol versenyző pont egy rosszul sikerült futam után döntötte el magában a kérdést.

Mi most nem egy találgatást közlünk, Jonathan Rea a Superbike legsikeresebb versenyzője invitálta a sorozatba a Dani-t.

Rea: „ Beszélgettünk a csapaton belül és jó lenne ha egy olyan versenyző mint Pedrosa vagy Iannone érkezne a Superbike-ba. Szükségünk van egy csillagra, hogy felkeltsük az emberek figyelmét, és érzékeljék milyen gyors versenyzők vannak a WSBK-ban. Laverty, Davies, Sykes, én… mi mind nagyon gyorsak vagyunk. A MotoGp a motoros világ Forma1 kategóriája és a WSBK mindig második helyen szerepel, de a talán vannak jobb pilóták nálunk mint a MotoGp alján.”

Rea-nak abban igaza lehet, hogy a SBK élmenők leszednének pár MotoGP versenyzőt a végéről de egy bajnokságot elöl kell megnyerni. Ráadásul az SBK legnagyobb problémája nem a GP, pont, hogy Rea és a Kawasaki veri dögunalomra a mezőnyt. A média is lassan elfordul a sorozattól mert egyre nehezebb minden versenyhétvégéről ugyan azt leírni. Megpróbálták Rea-t átvinni a GP mezőnybe, de végül egyetlen csapat sem ajánlott neki használható motort, így újra aláírt a Kawaskihoz.

Bár Pedrosával kapcsolatban valóban felmerült, hogy átülhet egy SBK motorra, mi ezt tartjuk a legkevésbé valószínűnek. Eleve van egy közel gyári motorral rendelkező szatellitegységhez meghívása a GP-ben, ráadásul egy olyan csapathoz amit erősen segít Valentino Rossi a háttérből.

De az igazi probléma Pedrosa testi adottságaiban rejlik, a MotoGP motor is túl nagy neki, így irreális lenne ha átülne egy még nehezebb technikára. Persze ki tudja, egy biztos az igazság hamarosan kiderül.

ugrás fel