EST. 2002

Romano Fenati bejelentette, hogy visszavonul a versenyzéstől

Komoly nyomás helyeződött az utóbbi napokban az olasz versenyzőre, miután Misano-ban átnyúlt és meghúzta honfitársa Stefano Manzi fékét. Akkor azonnali kizárást és két versenytől való eltiltást kapott.

Azóta sokan támadták és az olasz szövetség is visszavonta a liszenszét. Ezzel egy időben az olasz La Repubblica újságnak adott interjújában bejelentette, hogy végleg visszavonul a versenyzéstől és visszatér munkájához.

Az interjúban Manzihoz és volt néhány keresetlen szava:

„ Végeztem ezzel a bajnoksággal, a továbbiakban nem érdekel. Ez a világ tele van igazságtalansággal. Szeretnétek látni a ruhámat és a sisakomat? Van nagy fekete csík rajta Manzi motorjáról, háromszor támadott rám, meg is ölhetett volna. Többször is megcsinálta ezért úgy döntöttem, hogy én is hasonlóan viselkedem és megmutatom neki, hogy tudok rossz is lenni. De egy percig sem akartam, hogy bántódása essen, könyörgöm.”

Pletykák szerint a jövő évi MV Agusta-projektben Mattia Pasini veszi át a helyét.

Közben sokan felszólaltak és szinte mindenki a végleges eltiltás mellett szólalt fel. Talán az egyetlen kivétel a spanyol Joan Mir aki Instagramon keresztül üzent versenytársának és aki arra biztatta, hogy ne adja fel a versenyzést mert mindenki megérdemel egy második vagy akár harmadik esélyt is.

ugrás fel