EST. 2002

Rossi vs Marquez

Rossi és Marquez külön tartott sajtótájékoztatót Texasban. A Dorna nem szerette volna, hogy a média munkatársai csak a két félre koncentráljanak és a többi versenyző háttérbe szoruljon.

Arra kérdésre, hogy a két versenyző között örökké fog tartani a vita Rossi azt válaszolta: „nem tudom, örülök, hogy itt vagyok és most a versenyre szeretnék koncentrálni. Vannak akik Senna és Prost közötti helyzethez hasonlítják a történteket de Ők a világbajnokságért harcoltak, Argentínában nem volt értelme. Talán egy nap leülünk és beszélünk arról, hogy mi történt. Ahogy Senna és Prost is megtették.”

Elmondta, hogy a Zarco-Pedrosa esett sem volt szerencsés de az Ő esetük durvább volt. Véleménye szerint jó lenne megvitatni a dolgokat a következő ülésen, hogy lássák mit gondolnak a versenyzők az esetről. Illetve, hogy a pályán történteknek következményei kell , hogy legyenek.

Arról, hogy Ezpeleta beszélni akar velük nem tudott bővebb információval szolgálni de megerősítette a hírt. A végén, hozzá tette a lelkiállapota jó és várja a versenyt.

Marquez is tartott egy sajtótájékoztatót ahol elmondta ráleltek a problémára ami korábban már Cal motorjánál is jelentkezett egy edzés alatt. A sebességváltóval és a műszerfallal volt összefüggésben a leállás, okait a gyártó a hétvégére megpróbálja kijavítani.

Marc a rajtrácson történtekről is beszélt: Sok éves tapasztalattal rendelkezik és mikor észlelte, hogy nem indult el a motor feltette a kezét de semmi nem történt, senki nem jött oda hozzá. Arra gondolt betolja a boxutcába mert ott van egy szerelőjük aki betudja indítani. „ Amíg feltett kézzel vártam a rácson az a pár másodperc örökkévalóságnak tűnt. El akartam tolni a szerelőhöz de be tudtam indítani. Régen volt olyan szabály, hogy visszaállhatunk a rácsra s itt a versenybíróval félre értettük egymást. Vasárnap egy nagyon nehéz nap volt sok problémával és voltak hibáim is de ez a jövőben nem fog előfordulni.”

Rossiról csak annyit mondott: „ Versenyző vagyok aki a tapasztalatiból tanul és próbál rajtuk javítani. Az elkövetett hibákért büntetést kaptam, nem érzek haragot senki iránt és nem probléma beszélni a történtekről. Messze vagyok ettől a dologtól és mások véleményétől, csak a versenyre koncentrálok. Valentino érzéseit tiszteletben tartom de a páláyn soha senki nem fél. „

Egy biztos a versenynek jót tesz a hírverés, a mostani futamot mindenki feszülten várja, még azok is akik talán nem is követik az eseményeket.

ugrás fel