EST. 2002

Szvoboda Bence csúcsformában

Európa élmezőnyében motorozik a 25 éves motokrosszos

Álomszerűen kezdődött Szvoboda Bence számára a 2017-es szezon. Magyarország egyik legjobb motorversenyzője Németországban, Csehországban és Ausztriában is meglepetést okozott teljesítményével.

Rá sem ismerni Szvoboda Bencére. A kitartásáról és emberfeletti küzdeni tudásáról ismert motokrosszos rátett még egy lapáttal a korábbi évek sikereire, 2017-ben korábbi csúcsformája felett teljesít. Az elmúlt hónapban három komoly bajnokságban is megmérettette magát, és mindegyikben az élmezőnyben motorozott.

 Szvoboda Bence

Csehország: Győzelem Loketben

A Buksa/Ados nemzetközi motokrossz sorozat a kelet-európai régió egyik legnívósabb bajnoksága. Szvoboda évek óta kimagasló személyisége ennek a szériának, de a bajnoki címet még nem sikerült elhódítania. Idén minden esélye megvan, hogy felérjen a csúcsra. A Loketben megrendezett szezonnyitón bizonyította felkészültségét: az első futamban második, a második felvonásban első lett, ezzel kiérdemelte az összetett győzelmet. Az eddig látottak alapján csak francia riválisa, Sulivan Jaulin lehet veszélyes az év végi első helyére, no de ő kőkemény ellenfél, aki egyébként az elmúlt két év cseh bajnoka.

Németország: 4. hely az ADAC Mastersen

Az ADAC Masters nemzetközi német motokrossz sorozatot kisvilágbajnokságnak is nevezik motokrosszos berkekben, ugyanis 27 ország több mint 250 motorosa vesz részt ezeken a küzdelmeken, és rendszeresen megfordulnak itt a motokrossz világbajnokság, az MXGP sztárjai. Kiváló erőpróba tehát az ADAC sorozat azoknak a motorosoknak, akiknek szerényebbek az anyagi lehetőségeik, mint a vébés kiválóságoknak.

 Szvoboda Bence

A 2017-es sorozat első versenyén Szvoboda ugyancsak brillírozott. A bajnokság legalattomosabb pályáján a negyedik rajtkockát foglalhatta el, és az első futamban a vezetésért is harcolt, végül azonban a fantasztikus negyedik pozícióban ért célba. Korábban még a tízben sem tudott motorozni a HTS Team 9-szeres magyar bajnoka ezen a helyszínen, most egyből robbantani tudott. Nagy várakozásokkal tekint a magyar fiú az ADAC versenyekre, hiszen a cseh bajnokság mellett elsősorban ebben a szériában szeretné megmutatni tehetségét és felkészültségét a szakmának.

Ausztria: Győzelem Paldauban

A Húsvét hétfő nem locsolkodással telt Szvoboda Bence számára. Vagyis locsolt ő, de nem kölnit, hanem pezsgőt, méghozzá a dobogó legfelső fokáról. Az osztrák bajnokság harmadik fordulóját rendezték Paldauban, a hagyományoknak megfelelően a húsvéti ünnep másnapján. Szvoboda egész nap lehengerlően motorozott. Az edzéseken a negyedik helyet csípte meg, aztán az első futamban egy remek felzárkózásnak köszönhetően a második helyen futott célba cseh riválisa, Petr Smitka mögött.

 Szvoboda Bence

A második menetben aztán nem kegyelmezett a magyar fiú: egy jól sikerült rajt után pár kanyar elteltével az élre állt és meg sem állt a kockás zászlóig, ezzel pedig a napi értékelésben ő bizonyult a legjobbnak az MX1-es kategóriában. Tavaly ugyanezen a versenyen az ötödik legjobbként zárt csupán.

 Szvoboda Bence

Eddig tehát álomszerűen alakul a 9-szeres magyar bajnok idénye, de még mindig nagyon az elején járunk a szezonnak. Az április újabb erőpróbákat tartogat Szvoboda számára: előbb a csehországi Dalecinben, aztán a németországi Jauerben áll rajtoz, és remélhetőleg a magyar közönség is láthatja őt a közeljövőben a hazai bajnokság egy-egy versenyén.

ugrás fel