EST. 2002

Szvoboda Bence megállíthatatlan volt Dalecinben

Hibátlan versenyt zárt a 25 éves motoros a cseh motokrossz bajnokság második állomásán. Dupla futamgyőzelmével tovább nőtt előnye az összetettben.

Szvoboda Bence sikerszériája tovább folytatódott az elmúlt hétvégén. Az egykori legendás világbajnoki helyszín, Dalecin várta a cseh motokrossz bajnokság mezőnyét, benne a kilencszeres magyar bajnokkal. 9 országból 140 versenyző adta le nevezését erre a viadalra, 4 különböző kategóriában.

 Szvoboda Bence 2017

A sorozat nyitóversenyén, Loketben már bizonyította, hogy remek formában van, és a cseh MX2-es bajnoki cím egyik fő várományosa a magyar fiú, de Dalecinben még tovább tudta emelni a lécet. A kvalifikáción és a két futamban sem talált legyőzőre, magabiztos szerepléssel abszolválta a fordulót.

 Szvoboda Bence 2017

Ilyen versenyem nem mostanában volt. – kezdte az élménybeszámolót a magyar bajnok. – Az első futamot szakadó hóesésben fejeztük be. Az időjárás nem volt velünk, a hegyekben található pályán 2-3 fokban kellett motorozni az áprilisi télnek köszönhetően. Ez mindenki számára rendkívül kellemetlen volt. Az eredményre viszont büszke vagyok, kontroll alatt tudtam tartani az egész versenynapot, így a maximális 50 ponttal távozhattam.

 Szvoboda Bence 2017

Bence első helyére csak legnagyobb riválisa, és az MX2-es cseh címvédő, a francia Sulivan Jaulin jelentett egy kisebb veszélyt. Az első futamban képes volt megelőzni a magyarok büszkeségét, de végül fejet kellett hajtania előtte. A második futamban megközelíteni sem tudta a kiváló fizikai állapotban motorozó Szvobodát.

 Szvoboda Bence 2017

Két fordulót követően 9 pont választja el egymástól a két riválist, Szvoboda javára. A következő fordulóra június 4-én kerül sor Pacovban, ahol tavaly szintén fölényes győzelmet aratott a magyar krosszos. Szvoboda Bence Csehországban még nem nyert bajnokságot, idén ez a legfőbb célja a 25 éves magyar klasszisnak.

 Szvoboda Bence 2017

 

Buksa/Ados motokrossz bajnokság, 2. Forduló, Dalecin

 

Összetett végeredmény:

1. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM) – 50 pont

2. Sulivan Jaulin (Franciaország, KTM) – 44 pont

3. Patrik Liska (Csehország, Yamaha) – 38 pont

4. Richard Sikyna (Csehország, KTM) – 36 pont

5. Martin Krc (Csehország, KTM) – 34 pont

 

Az MX2-es bajnokság állása:

1. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM) – 97 pont

2. Sulivan Jaulin (Franciaország, KTM) – 89 pont

3. Martin Krc (Csehország, KTM) – 76 pont

4. Patrik Liska (Csehország, Yamaha) – 67 pont

5. Richard Sikyna (Csehország, KTM) – 64 pont

ugrás fel