EST. 2002

Viszlát Movistar

A Monster Energy Company és a Yamaha hivatalosan is bejelentette, hogy az energiatal forgalmazó cég a gyári csapat fő szponzora. Ezzel a jól bevált kék design végleg a fekete színre cserélődik.

2019-ben Valentino Rossi és Maverick Vinales motorjai (M1) a fluoreszkáló zöld karommal lesznek ellátva. A két cég közötti együttműködés nem új keletű, más kategóriákban már régóta gyümölcsöző kapcsolatot ápolnak ( Monster Energy Supercross, AMA Motocross, MotoAmerica Superbike és SuperSport, a FIM Motocross Világbajnokság és Suzuka 8 órás ).

A bejelentést a Yamaha részéről Lin Jarvis verseny igazgató tette meg: Örömünkre szolgál, hogy létre jött a megállapodás, amely nagyobb jelenlétet biztosít a Monsternek a király kategóriában. Arra számítunk, hogy az együttműködés tovább növeli mind két cég népszerűségét.”

Rodney Sacks a Monstertől hasonlóan nyilatkozott: Lelkesek vagyunk, egy ilyen fontos csapattal a kapcsolat kialakítás rendkívüli dolog. Elkötelezettek vagyunk a GP iránt, most lehetőségünk lesz megerősíteni a jelenlétünket a világ egyik leghíresebb sportágában”.

Mint ismert, a Tech3 csapat a KTM-el kötött szerződést, ott pedig a hivatalos névadó szponzor egy másik energia ital a Red-Bull. Ezért a csapat jövőre már kék fehér színben fog indulni.

ugrás fel