EST. 2002

Yamaha MotoGP : SBK mérnők érkezik a problémák megoldására

A Yamaha Movistar csapata folyamatosan elektronikai gondokkal küzd, a sort Vinales kezdte aki már tavaly is jelezte nem jó a motor elektronikai csomagja. Bármilyen stílusban vezeti a az M1-et nincs elegendő tapadás a kigyorsításoknál. A fiatal spanyol versenyző azonban minden falról lepattant és senki sem foglalkozott vele, Rossi most második a bajnokságban de nem tud harcolni a Honda csapatát erősítő jelenlegi világbajnokkal mert nála is hasonló gondok jelentkeznek.

A Yamaha nem találja a hibát, Vinales már a főmérnököt is elküldte és úgy tűnik végre a japánok is belátták, segítség kell. Michele Gadda jelenleg a Pata SBK csapatának mérnökeként dolgozik és területe az elektronika, a Superbike bajnokságban nincs egységes elektronika így fő szempont, hogy a motorgyártók milyen csomaggal érkeznek egy versenyhétvégére.

Gadda már dolgozott Rossi főmérnökével Silvano Galbuserával, most azon a teszten pórbálják megtalálni a problémát ahol jelen van a Ducati, Aprilia, Suzuki és az LCR Honda csapata is.

ugrás fel